Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

17. En bild på dig som tonåring

En bild på mig som tonåring. Ja… Jag är ju så gammal att det inte ens finns någon digital bild på mig som tonåring. Mobilerna hade inga kameror över huvud taget och inte ens färgskärm. SÅ gammal är jag. 😉

Jag vet inte riktigt var jag har mina bilder från när jag var yngre, för det tidigaste albumet jag kunde hitta var från år 2000. Det är med andra ord med nöd och näppe som jag kan göra dagens lucka. På båda bilderna är jag nitton år, mitt sista år som tonåring. London. De är tagna en vecka innan jag, alldeles ensam, skulle åka till Ecuador som volontär och stanna borta i 9 månader.
image

image

Nästa del i luckan är att berätta om hur jag skulle vilja se ut om jag fick drömma. Jag väljer att gå emot vårt utseendefixerade samhälle, med ideal som inte ens existerar i verkligheten. Photoshopförvridna bilder på redan sjukligt smala modeller med förlängda ben, avsmalnade lår, bortplockade revben, tillslätad hud utan minsta por osv är standard och det vi matas med dagligen. Om inte ens “idealen” kan leva upp till bilderna av dem själva – hur ska någon annan kunna göra det? Vad är det för sjukt att sträva efter? Med det sagt: Jag har redan berättat hur jag vill se ut, här.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1