Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Så var oktober här

Så var oktober här. Träden har redan börjat slå om till alla möjliga färger och det är nu under oktober som den verkliga färgfesten kommer igång.

Den här veckan har rullat på bra. I torsdags hade vi firmafest och som vanligt var det utklädningstema. Jag tycker att det är ganska festligt och det är på en bra nivå – oavsett om en så bara känner för att sätta på sig en hatt eller gå all in, så är det okej. I år var temat “resor” och jag visste tidigt vad jag ville klä ut mig till. Jag trodde dock aldrig att jag skulle hitta en bra kostym för det, men det visade sig gå väldigt lätt ändå. Butterix fixade biffen och jag kunde således vara astronaut som jag ville – jag menar, längre resa än så är svårt att göra! 😀 Iklädd en silverdräkt bokstavligt talat från topp till tå, med boots, handskar, hjälm och hela faderitten. Det var många som var imponerade (och alla frågade om det inte var varmt – JO!) och jag vann pris för bästa utklädnad! 😀

Hero jobbar dygn idag. En gång i månaden är det de här trista helgerna då han antingen jobbar fredag natt och söndag dygn, eller torsdag natt och lördag dygn. Bella och jag sov till tio, vilket var väldigt välbehövligt efter den gångna veckan. Jag har brottats en del med huvudvärk, trötthet, yrsel och flåsighet de senaste veckorna, så igår fick jag mitt Hb kollat. Det låg visst på 104 (och jag brukar ligga på 135-140), så det är inte så konstigt att jag inte känt mig tipptopp. Jag fick med andra ord anemi/blodbrist konstaterat. Det har inte gjort saken bättre att mitt blodtryck normalt ligger åt det lägre hållet. Nåja. Jag är vid gott mod i alla fall!

Bilden nedan tog Hero på mig och Bellan i morse innan han gick till jobbet. Vår lilla knasvovve. Det är så mysigt att hon har blivit så gosig – jag älskar det!
image

Idag tog vi som sagt sovmorgon efter att Hero hade åkt till jobbet. Sedan gick vi på långpromenad. På väg hem mötte vi granntjejerna som är så förtjusta i Bella och de frågade bedjande om inte jag och Bella kunde komma hem till dem en stund. Efter att pappan i familjen, Pierre, hade okejat så klev vi på i trädgården. Barnen lekte med Bella under min uppsyn och jag satt och snackade med Pierre. Mamman i familjen, Anki, kom också hem efter ett tag. Det blev fika och kaffe i solen – det har varit en helt ljuvlig eftermiddag idag. Bella hade jätteskoj, jag hade trevligt och vi var där i två timmar.

Väl hemma hade Bella fått en härlig dos av både fysisk och mental stimulans, så hon var trött och somnade i mitt knä i soffan. Precis som det ska vara.
image

Resten av eftermiddagen har jag suttit och redigerat bilder med gott samvete. Det känns fint.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1