Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Igår

Igår skulle Heromamman ha fyllt 56 år. Vi fick aldrig uppleva det tillsammans.

Jävla skitcancer.

Hjärntumör är den elfte vanligaste cancerformen i Sverige och den näst vanligaste dödsorsaken bland neurologiska sjukdomar. Det finns olika graderingar av elakhet för de maligna tumörerna och för de som får en mer aggressiv form är överlevnadsprocenten i genomsnitt bara 50% efter fem år. Man nämner inte ens de funktionsnedsättningar – både fysiska och kognitiva – som många överlevande patienter får som en följd av tumören i sig, men även av operationer och behandlingar.

Sjukvården har kommit långt i behandlingen av hjärntumörer, men det behövs fortfarande mycket forskning så att fler får leva ett långt och värdigt liv.

Nästa gång är det kanske din mamma som drabbas, eller du själv, eller ditt barn. Blir det vinst eller förlust i cancerlotteriet? Tillsammans kan vi påverka oddsen.

Forskning om hjärntumörer och annan cancer i nervsystemet bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Cancerforskning är nästan uteslutande finansierad via bidrag. Skicka ditt bidrag till:

Neuroonkologisk forskning
Bankgiro 5007-6322
Projekt 102803
kst 91405
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1