Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Dåligt (sjuk igen) och bra (solskenspromenad & våfflor)

Dåligt är att bli sjuk. IGEN. Tröttsamt, skulle man kunna säga.

Bra är att gå på promenad i solen och äta hemmagjorda frasvåfflor när man kommer hem. Varför vänta till våffeldagen?
image
Apelsiner och våfflor. Då tänker jag på farfar. Han gjorde ofta våfflor åt oss barnbarn. Mums.

Jag vet inte vad farfar hade för recept, men mina frasvåfflor gjorde jag på mammas gamla recept och det räcker till ca 8 laggar. De blev riktigt frasiga och väldigt goda!

25 g smör (eller flytande margarin)
2,5 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk socker
0,5 tsk salt

Smält smöret och låt svalna (om du inte använder flytande margarin som jag – det behöver inte smältas). Vispa grädden. Blanda/vispa vatten och vetemjöl till en klumpfri smet. Tillsätt socker, salt, smör och vispad grädde. Blanda/vispa ihop försiktigt. Grädda våfflorna frasiga. Lägg dem var för sig på galler, serveras nygräddade.

Hero och jag hade bara socker och frysta, mixade jordgubbar som tillbehör (i brist på annat). Det är även gott med vaniljglass eller vispgrädde till. Mums!

Det finns även en annan variant i mammas receptsamling, utan grädde. Jag har inte testat det själv, men det lyder såhär och räcker till ca 6 laggar.

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smält smör, som fått svalna något

Blanda vetemjöl med bakpulver. Blanda i hälften av mjölken till en klumpfri smet. Blanda i smöret och resten av mjölken. Grädda våfflorna frasiga. Lägg dem var för sig på galler, serveras nygräddade.

Jag har även testat andra varianter på Maizena, för den glutenintolerante, som blev riktigt frasiga och goda. Har för mig att receptet finns på Maizena-förpackningen!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1