Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

10-årsjubileum på bloggen

Idag har jag bloggat i exakt tio år. Tio år?! Galet. Alla tio år finns dock inte med på just det här stället, eftersom jag valde att kapa svansen och blicka framåt för drygt fem år sedan efter att jag hade träffat Hero. Men jag har givetvis mitt arkiv kvar. Innan jag startade bloggen hade jag en dagbok på Lunarstorm, som nu är nerlagt. Det känns lite synd att hela sajten är borta, för jag hade skrivit mycket även där ända sedan oktober 2001. Det är snart fjorton års digitalt dagboksskrivande totalt sett. Well, well. Bloggen är min egen så den har jag i alla fall koll på.

För tio år sedan bodde jag i Malmö, höll på med examensarbetet (vilket jag var gruvligt trött på) och hade varit på unghundsutställning med Xenisen. Och startade bloggen, som sagt, inför flytten till Stockholm en månad senare.

För fem år sedan skrev jag om vikten av att rösta och hur jag hoppades att Sverigedemokraterna inte skulle komma in i riksdagen. Skammen.

För fyra år sedan var det utrymningsövning på jobbet.

För tre år sedan skrev jag ett ganska intetsägande inlägg om att vi hade gjort fiskgratäng till middag kvällen före.

För två år sedan bloggade jag inte den 19 september, eftersom vi var i Lappland.

För ett år sedan bloggade jag inte den 19 september och sett till antalet inlägg per månad så har bloggandet minskat rejält. För ett gäng år sedan kunde jag skriva tre inlägg om dagen. Just nu blir det knappt ens tre publika inlägg i veckan. Det är mycket som har förändrats över åren – en del saker till det bättre, andra till det sämre. Och allt påverkar, såklart. Nuförtiden skriver jag mest helt för mig själv, dvs privata inlägg. Det är lättast så, för ingen kan ha synpunkter på vad som skrivs och inte. Vad jag tycker och inte. Vad jag gör och inte. Hur jag gör det och inte.

Det är nog det jag hade önskat att det var mindre av över lag. Synpunkter. Inte direkt på bloggen kanske, utan bara rent generellt. Synpunkter på sådant som man över huvud taget inte har med att göra. Nog för att folk har sina synpunkter, det går ju såklart inte att hindra, men jag hade gärna sluppit ta del av dem. Nåja. Det är bara att vänja sig och slå dövörat till.

Jag är hemma efter intensiva dagar i Göteborg. Jag hann dock med att träffa Allerbysarna i onsdags, vilket var himla mysigt. Jag bodde fint i ett hörnrum på tionde våningen med utsökt utsikt på Clarion Post. Och vi åt fin middag ute i Skärgården i torsdags.
image

Hero är i Lappland på jakt och Bellan gör mig sällskap här hemma. Vi tog en långpromenad idag under förmiddagen, fick besök av Herofarmorn efter lunch och nu sitter jag och jobbar. Stormen från gårdagen har bedarrat, så det var riktigt skönt ute. Om än mulet. Bellan och jag har inga planer för denna lördagskväll, vilket är ganska skönt det också.

  • pilla - 19 september, 2015 - 18:49

    Din blogg var en av de första jag började lästa. Måste varit 2007.ReplyCancel

    • Felicitas - 22 september, 2015 - 18:50

      Det är så himla kul att du fortfarande hänger kvar! 🙂

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1