Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

V39+3 och skrubbsår

Igår strax före lunch var jag till barnmorskan igen. Det var första gången som Hero inte kunnat vara med, men det gjorde inte mig något (fast Hero själv vill vara så delaktig som möjligt). Vår ordinarie barnmorska var sjuk, så den här gången fick jag träffa Eva i stället. Hon var trevlig och varm, men det gick rekordfort. Allt såg fortsatt bra ut. Ingen protein eller socker i urinen. Gott så. Nytt besök bokat hos Catarina nästa vecka, men jag hoppas att det inte ska behövas (mest troligt behövs det dock). Hoppet är det sista som sviker, jue. 😛

Efter besöket tog jag mig ner på stan och chansade på att Heros möte var slut, vilket det var och han hade dessutom en hel timmes lucka till nästa möte. Nice – vi tog en lunch ihop på stan.

Sedan skulle jag slå ihjäl timmar på stan, eftersom jag hade akupunkturtid klockan 17. Att slå ihjäl timmar på stan är inte det roligaste jag vet, men jag tog i alla fall en tur till Lindex och köpte två amningslinnen. 179 spänn för ett jäkla linne, helt utan tryck eller andra finesser?! Blä, vilka trista pengar. Jag köpte även ett klädset till Piggelin i storlek 50. Det hade inte behövts egentligen, med tanke på att vi har köpt en hel del begagnat och även fått låna en del av Herosystern, men det är kul att ha något som ingen annan har haft. Något som är nytt och bara är Piggelins. Jag köpte även två fina tavlor och pompoms att hänga över spjälsängen – blir fint och förhoppningsvis intressant att ligga och titta på. Det blev även en tur till CO, där jag köpte en hundbajspåsehållare att ha i skötväskan (hundbajspåsar sägs vara perfekta till använda blöjor), två ramar till tavlorna och några små ledlampor att sätta på barnvagnen så att den syns ordentligt i mörkret (jag har även satt reflextejp på den). Till slut gick jag och satte mig på Vetekatten. En semla och en kopp varm choklad fick göra mig sällskap, men mycket roligare än så var det inte.
image

Jag hade som sagt akupunkturtid klockan 17, men var där en halvtimme innan. Och fick till min stora glädje komma in på en gång. Jag bad akupunktören om att kräma på med allt vad han hade, för nu vill vi gärna att Piggelin ska komma. Sagt och gjort – det blev en massa nålar och jag blev även visad akupressurpunkter som Hero får trycka på. Vad det leder till har jag inga jätteförväntningar på, men det känns som sagt bra att göra vad jag kan.

På väg mot tunnelbanan trampade jag snett på trottoarkanten vid ett övergångsställe och föll ut i gatan. Två kvinnor var framme på två röda och hjälpte mig upp – det värmde. När adrenalinet börjat lägga sig kände jag hur det sved på knäet, foten dunkade och jag vill inte ens tänka på vad som kunnat hända om en bil kommit vid fel tillfälle. Tankarna for runt i huvudet. Läskigt. Men jag hann i alla fall ta mig för med händerna och styra över till sidan, så magen klarade sig. Idag har jag skrubbsår på knäet, i ena handflatan och på andra handens fingrar. Foten klarade sig okej.
image

Med influensan är det förresten betydligt bättre. Jag rosslar och hostar fortfarande en del och jag är lite halvtäppt, men det är som sagt bra mycket bättre.

I väntan på att sättas upp. Ikearamen i trä ska spraymålas, sedan ska jag printa bilder till den.
image

Jag har även hittat en lekmatta som passar in och Bellan har godkänt den.
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1