Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Korridorprojektet

För ett gäng år sedan rev vi ju ut en platsbyggd garderobsvägg mellan två rum. Eftersom garderoberna vette mot båda rummen och även en mot korridoren, så var det ganska mycket som påverkades av vårt lilla tilltag. Det rum som blivit mest påverkat (både golv och innertak behövde bytas eftersom vägglinjen flyttats) gjordes klart (sånär som på att vi ska måla fönster och foder). Där har tidigare varit gästrum och det blir framöver Piggelins rum. Resten pausade vi med när vi köpte Blåbärsstället, eftersom vi började greja där ute i stället (och det andra rummet har bara använts som förråd, mer eller mindre, så vi har inte lidit av att det inte varit färdigställt). Nu behöver vi dock ta tag i projekten här hemma igen, för vi vill kunna ha ett gästrum till våra långväga gäster.

För att inte korridoren skulle vara trist och släpa efter ytterligare flera år, tyckte jag att vi skulle börja med den fastän vi egentligen har större behov av att göra klart det andra (gäst)rummet. Korridoren har verkligen varit jätteful ända sedan vi flyttade in – en slarvigt påmålad, dassig, matt, babyblå färg med sprickor lite här och där i den underliggande tapeten – och det blev inte bättre när vi rev ut garderoben och täckte hålet med en brun masonitskiva. 😉 Korridoren först, alltså, enligt devisen svälj den fulaste grodan först. Sagt och gjort – nu är det i full rulle. De gamla, påmålade tapeterna har rivits ner. Hero har slipat för att jämna till ytan, spacklat och sedan slipat igen. Under tiden plastade han in sig för att inte damma ner hela huset, vilket visade sig vara ett klokt beslut.
image
Nästa steg är att sätta upp covertapet, sedan måla taket, sätta nya taklister, måla golvsocklarna och slutligen tapetsera med den nya tapeten vi köpt. Det blir en stilren tapet med stående, breda ränder i vitt och ljusgrått som förhoppningsvis gör att det känns lite luftigare och ljusare.

Det andra rummet gör vi förmodligen bara en quickfix i så länge (det är i alla fall det senaste beslutet), så att det blir klart. Covertapet på den nya väggen, sedan målar vi bara rakt över det gamla ytskiktet i övrigt. Det blir bra nog (något jag ofta får påminna Hero om – han är väldigt noggrann!). Egentligen skulle vi behöva fräscha till vårt sovrum också, men det orkar vi nog inte med på några år till och vi har annat vi vill prioritera före. Huvudsaken, för mig, är att vi inte har en massa halvfärdiga projekt överallt.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1