Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

The Hunger Games: Catching Fire

Igår såg vi The Hunger Games: Catching Fire. Efter att vi hade sett den första filmen i trilogin, köpte jag böckerna (på originalspråk, engelska) och läste dem i ett svep. Jag gillade dem. Väldigt mycket. Det var nu ett tag sedan jag läste böckerna, så minnet bleknar ju såklart lite med tiden och kanske hade jag varit lite mer kritisk om jag precis hade läst dem, men jag måste verkligen säga att de har lyckats med tvåan även på bioduken. Det är en stark film och mycket visuell. Perfekt för bio. Tårar kom rullande flera gånger, men det är å andra sidan inte någon ovanlighet när det gäller mig och kanske kändes det extra starkt eftersom jag läst böckerna. Eller nej, det tror jag egentligen inte. Filmen var helt enkelt ta mej tusan så bra!

Jag ska inte spoila handlingen för er som varken läst eller sett, men kort och gott är Katniss och Peeta tillbaks i hetluften. Det är jubileum för hungerspelen och huvudstaden vill trycka tillbaks upproret som gror ute bland distrikten genom att en gång för alla krossa the Mockingjay.

Mycket sevärd!!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1