Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Nu har vi börjat

När vi flyttade till Borgen för 2,5 år sedan pratade vi om vad vi ville och borde göra med huset framöver. Sedan dess har vi öppnat upp en vägg mellan kök och vardagsrum. Vi har satt upp en vägg mellan vardagsrum och hall, för att dels få en avskiljning, dels skapa ett litet krypin till kontor. Vi har renoverat upp och organiserat förrådet med nya ytskikt och förvaringssystem. Vi har rivit ut en platsbyggd garderobsvägg och satt in nya, fina stommar. Vi har byggt hyllsystem och strukturerat i den lilla förrådsboden. Vi har fixat eldragning, golv och hyllsystem på vinden. Elektriska grejer som var felkopplade har rättats till. Vi har satt upp utebelysning. Vi har planterat två äppelträd och tagit ner ett, men i övrigt ligger vi ganska mycket efter i trädgården.

Nu har vi bestämt oss för nästa lilla projekt. Vi ska ta bort en platsbyggd garderobsskiljevägg mellan två rum och ersätta den med en vanlig skiljevägg, sedan renovera båda rummen. I det större rummet hoppas vi på att kunna spara tak och golv, men det ska få en rejäl uppfräschning i allt övrigt. Det mindre rummet blir ju lite större tack vare att garderoberna försvinner, så där behöver vi göra om allt (dvs även golv och tak). Eftersom en av garderoberna vetter mot en korridor, måste vi således sätta upp en bit vägg där också, vilket alltså innebär en ytskiktsrenovering även där. Men det gör inget, det är lite halvtrist där nu ändå.

Vi tänker oss en flerstegsraket. Riva garderobsvägg – sätta upp skiljevägg – ena rummet klart – andra rummet klart – korridoren klar.

Igår slängde vi ut de förskräckligt fula möblerna som de förra ägarna lämnat kvar och som vi sparat tills vidare (för det är roligare att köpa nya möbler till ett nyrenoverat rum än till ett sunkigt). S. K. Ö. N. T. att bli av med skiten, jag har längtat. Vi flyttade även över alla grejer från det mindre rummet till det större och alla grejer från garderoberna till förrådet (efter att i torsdags ha varit på Ikea och kompletterat inredningen). Sedan började vi riva garderobsväggen. Den visade sig vara mer välbyggd än vad vi först trott (dubbelt helbrädad även bakom respektive garderob!). Det är i och för sig positivt (vårt hus är välbyggt med mycket kärlek – inget fuskbygge direkt!), men rivningsarbetet blir ju lite jobbigare. 😉

Adde kom över och hjälpte oss, vilket såklart var guld värt.
image

image

image

image

Vi var även ute vid Blåbärsstället fram till tidig eftermiddag igår och vinterställde lite ytterligare (tömde och ställde undan vattenkärl osv). Vi kunde inte låta bli att plocka lite svamp från tomten, även om vi egentligen bara skulle vara där en snabbis. 🙂
image

Nu är vi på väg till våra vänner i Trosa. Looking forward!!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1