Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Normala människor kontra mig

Normala människor hade kanske börjat fundera på vilka kläder, skor, bikini osv som de skulle ta med på semesterresan. Själv funderar jag över hur i helsike jag ska få med mig all den kamerautrustning som jag skulle vilja ha med mig. Ska jag ta med Hasselbladaren, Rolleiflexen, Pentaxen, eller alla tre? Eller två av dem? Eller bara en? Rolleiflexen har jag inte “skjutit in mig på” än (jag har bara tagit 17 bilder), så fokuseringen är lite svajig, men den är förhållandevis liten och smidig. Pentaxen har både autofokus och inbyggd ljusmätare, vilket onekligen är smidigt, men med den är jag låst till 645-formatet och optiken går inte att jämföra med Hasselbladarens. På Hasselbladaren kan jag dessutom byta bakstycke, om jag vill använda en annan film eller ett annat format halvvägs genom en rulle, men den har ingen inbyggd ljusmätare och inte autofokus (inte viktigt i det här sammanhanget, det är mest bara smidigt när det finns).

Jag vill ta med alla tre. Men det är nog inte realistiskt. Eller? Och nu har vi inte ens kommit in på småbildskamerorna än. Eller på vilken eller hur mycket film som jag ska ta med. 😛

Svåra frågor. Väldigt svåra frågor!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1