Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Det blir Thailand!

Vi kikade på Bali, Malaysia och Filippinerna. Mexiko och Karibien. Men det verkar som att vi fallit i svennefällan ändå. Thailand!! 🙂 Missförstå mig inte – jag är sjukt glad och är övertygad om att det kommer att bli helt fantastiskt!! Det är bara det att jag gärna åker till ställen dit inte alla andra åker. Jag har skämtsamt sagt att Thailand är ett land som vi kan åka till när vi är pensionärer. 😉 Men jag tror helt klart att det finns en anledning till att det har blivit så populärt och jag är som sagt övertygad om att det kommer att bli en fantastisk resa!! Fördelen med att det är ett populärt resmål, är att det har blivit förhållandevis smidigt att resa dit. Det finns gott om flyg att välja mellan och många direktflyg. Och om man, som vi, är sent ute och har begränsat med tid, så är smidigheten något som måste tas med i beräkningen. Ditvägen lyckades vi få ett direktflyg på bara drygt tio timmar! Hemvägen tar ca 18 pga två mellanlandningar, så där var vi för sent ute. Bara som jämförelse tar det antingen 40 timmar enkel väg (pga många byten), eller kostar fyra gånger mer att flyga till Cancun i Mexiko. Hur som helst, Thailand kommer att bli grymt!!

Vi har bara bokat flyget än så länge (t/r Phuket). Vi har drygt tio dagar och tio nätter på plats, så vi får se vad vi hittar på. Dela gärna med er av era bästa tips för sydvästra Thailand!

  • Emi - 20 februari, 2014 - 14:07

    Tips: Ao nang (klättring) koh jum – inte så exploaterad ö mellan Phuket och lanta (Phuket = exakt det svennebanan-paradis du fruktar!?) jag gillade också koh Tao (mycket dykning – jag dök inte men det är billigt) och norra delarna av koh phanang. Östra sidan av landremsan som sitter ihop med Malaysia är mindre svensk än västra sidan!ReplyCancel

    • Felicitas - 24 februari, 2014 - 15:05

      Tack för tipsen Emi! Phuket kommer vi att hålla oss undan ifrån – har hört det på andra håll också. Dykningen “ska” vara bättre på västsidan, så det lutar att det blir ditåt. 🙂

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1