Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Where to start?

Ja, var börjar man egentligen? Jag håller fortfarande på och suger på bröllopskaramellen. Vi är så himla, himla nöjda och lyckliga. Jag ska berätta. Jag håller på, men det inlägget kommer lite senare. Tillsammans med vad jag är övertygad om fantastiska bilder från vår bröllopsfotograf (vi har inte fått dem, men jag vet att de kommer att vara grymma), Emma på Adorable Moments.

Vi åkte ner till Skåne, med ett pit-stop hos fotografvänner utanför Nyköping, söndagen före bröllopet, dvs den 15:e juli. Herofamiljen kom ner dagen därpå och A&O och O&J några dagar senare. Veckan före bröllopet var ganska stressig, men vi hade ovärderlig hjälp. Mina föräldrar har tex gjort ett hästjobb med alla förberedelser under hela våren. Det är ju en del som ska fixas med en fest för 106 personer, utan storköksutrustning, och en lokal som normalt är förråd och garage! Men vi fixade och trixade. Städade, dammade, täckte över, torkade bord och stolar. Lånade projektorduk och spände upp i taket. Köpte discoljus och monterade i taket. Lånade ljudanläggning och fixade. Satte upp ljusslingor, tvättlinor och foton. Nojjade över vädret. Lånade tält och monterade. Lånade blommor och placerade ut. Handlade mat och fixade. Möblerade och dukade. Gjorde skyltar och satte upp. Tog ner halmbalar från loftet och gjorde i ordning vigselplatsen. Lövade logen. Det gick i ett! Däremellan hade vi också en liten get together aka minimöhippa/-svensexa med laglekar nere vid Kyhl, som SysterYster hade fixat. Och varje kväll käkade vi middag tillsammans allihop. Mysigt!

Vi började på bordsplaceringen på torsdagskvällen innan bröllopet och det tog faktiskt bara två timmar, innan vi var väldigt nöja med hur vi fått ihop det. Och logen. Min kära, gamla loge. Vad FIN den blev!!!

Bröllopsdagen. Ja, vad ska jag säga. Jag sparar den till senare. Ni ska få veta.

Hur som helst. Dagen efter bröllopet hade vi en väldigt informell fika och presentöppning. Trevligt, soligt och blåsigt! Och flaggan vajjade för oss i dagarna tre.

Veckan efter bröllopet var det en del att ställa i ordning, saker att lämna tillbaks osv. Men vi hann även med några timmar på stranden, en Österlentur med Herofamiljen till bland annat Kiviks musteri, kubb och Hero fick hjälpa sin svärfar att tröska (och verkade tycka att det var lika roligt som pappa).Väl hemma i lördags, efter ett härligt pit stop hos SysterYster och fästman på fredagen, väntade oss ett härligt välkomnande till Borgen. Blommor, bubbel och glas. Tack söta!Vi testade en av bröllopspresenterna, en Nespressomaskin!

Vi har även gått en överflödig kurs i HLR och första hjälpen, vilket är ett krav för att vi ska få gå rescue diver-kursen på bröllopsresan. Mycket repetition, men det skadar å andra sidan inte.

Nu är min sjukskrivning över och jag har gått in på semester för att köpa mig lite mer tid innan jag kommer tillbaks till jobbet. Det känns lite läskigt att börja jobba igen faktiskt. 😛 I början av veckan var jag hos handkirurgen och hos sjukgymnasten. Jag hade ju en partiell ruptur på ett ligament i handleden och det fanns väldigt mycket irriterad vävnad runt omkring som rensades bort under operationen. Benen var ihopstiftade i 6 veckor, jag har inte belastat handen på tre månader och nu hoppas alla på att ligamentet har läkt ihop. Men det återstår att se. Och jag får fortfarande inte belasta handen fullt – det får jag först om ytterligare tre månader. 😛Jag är fortfarande väldigt stel och det ömmar när jag böjer handen åt alla håll, men sjukgymnasten var väldigt, väldigt nöjd med mina framsteg hittills. Framstegen sedan sist var tio grader framåt och lika mycket bakåt. Själv tycker jag inte att det känns som att det har hänt någonting alls, så det var skönt att sjukgymnasten tyckte att det var bra! Greppstyrkan är av förklarliga skäl superdålig, eftersom jag varken har kunnat träna eller använda händerna särskilt (vänstran blev dessutom överansträngd ett tag, så jag fick karpaltunnelsyndrom, men det är tack och lov över!). Jag vet inte vad det är för enhet, men i greppstyrka låg jag på 20 på högran och 32 på vänstran. Och jag borde ligga på omkring 40. Positivt är att jag har fått lite fler övningar – nu lägger vi till “styrketräning” (en gång per dag) till den övriga rörelseträningen (tre gånger per dag). Hej och hå, jag ska minsann handledscurla 0,5 kg, 2*10 reps och jag har fått en bitring (för hundar) att öva greppstyrka på, 2*5 reps! ;P

Så, det var väl ungefär det jag har pysslat med i de här två veckorna som det har varit lite bloggtorka! 🙂 Och idag var vi i skogen med Empan och plockade svamp (tyvärr hade dock någon varit före oss precis överallt).

I övrigt går vi mest omkring och fnissar här hemma. “Fattar du att vi är GIFTA?!”. Kallar varandra “min fru”, “min man” och skrattar av lycka när vi får säga det i skarpt läge. Jag har fått hem namnändringsbekräftelse från Skatteverket och en räkning + anmodan från Trafikverket om att göra nytt körkort. Jag ska beställa nytt pass, fast på bröllopsresan åker jag på mitt gamla (ville inte chansa att det inte skulle hinna bli klart). Lyckorus! Och ändå har vi nog inte riktigt förstått det än. Det blir troligtvis en surrealistisk känsla att se Emmas bilder (och ja, andra vänners bilder också såklart, som vi är enormt tacksamma för!!)!

Och ringarna. De fina, underbara ringarna. Jag kollar på dem MINST en gång i halvtimmen och jag är så himla nöjd. :))
Men som sagt. Bröllopsberättelsen kommer och bilder med den!

Photo cred: Bilderna i det här inlägget är ett hopkok – jag tackar min svägerska och min man(!!) för deras respektive bidrag!

  • Carin - 2 augusti, 2012 - 12:22

    Tack för en underbar bröllopsfest!! Så många fina bilder, ser fram emot fortsättningen. 🙂ReplyCancel

  • Ulrika - 2 augusti, 2012 - 12:55

    Vad härligt att “äntligen” få läsa om och se bilder från eran stora dag och allt omkring den. Det ser verkligen ut som att ni haft ett par underbara veckor med familj, vänner och varandra. Fina bilder på allt också precis som väntat 😉 Fortsätt att njut!ReplyCancel

  • Anki - 2 augusti, 2012 - 23:11

    Underbar läsning! Stort GRATTIS igen!ReplyCancel

  • Petra Lindroos - 3 augusti, 2012 - 07:03

    Åhhhh jag ryser när jag ser hur fint det blev. Ser så DU och Hero ut. Det är denna bild jag har av er med tanke på hur lite vi faktiskt har träffats. Super mysigt. Ha det bra. KramReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1