Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

V38+3 och det här är nog kulmen

Idag är jag nog som sjukast den här omgången, det här är kulmen. För att specificera så har snoret växlat från genomskinligt och rinnigt, till gulgrönt och slemmigt (sorry, men jag vill påminna om att ni läser här av egen fri vilja 😉 ). 😛 Halsen är ondondond. Hostan håller i sig. Nysningarna kommer efter varandra. Huvudet är tungt. Ögonen bränner. Kroppen värker emellanåt. Jag har precis tagit en tupplur. MEN! Eftersom det här är kulmen (och därmed basta!), börjar jag alltså att må bättre igen i morgon. Vi säger så! Hepp! 😉

En sak som fascinerar mig är vad som händer i kroppen på en gravid kvinna. Det finns såklart en alldeles magisk och mirakulös effekt – att bära ett växande liv inom sig. Men det finns även så många totalt meningslösa effekter. Ödem – vad är poängen? Illamående – vad är poängen? Födelsemärken som växer eller poppar upp – vad är poängen? Foglossning – vad är poängen (eller, det finns ju faktiskt en poäng med att luckra upp bäckenet, men vad är poängen med att det måste göra ont)? Åderbråck – vad är poängen? Inkontinens – vad är poängen? Hemorrojder – vad är poängen? Huvudvärk – vad är poängen? Halsbränna – vad är poängen? Förstoppning – vad är poängen? Ryggvärk – vad är poängen? Yrsel – vad är poängen? Svullna slemhinnor – vad är poängen? Bristningar – vad är poängen? Ja, listan kan göras lång. Jag har kommit lindrigt eller helt undan från det mesta av ovanstående, men det är som sagt fascinerande vilka tokfnatt kroppen tar till bara på grund av lite hormoner. Och vad som också är fascinerande, är hur lite det pratas om det. Tur att det mesta är övergående i alla fall!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1