Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Släpp greppet, kung Bore!

Jag kom hem till mina favoritsnittblommor i söndags morse. De var dock inte från min man, utan från Adde som haft dem med till Valborg när han var hos Hero och tjejerna på middag. Nu står de i full blom och är superfina.

Igår snöade det ordentligt till och från hela dagen. Nionde maj. Helt galet. Det var dock ingen snö som fick fäste på marken, tack och lov. Men föga inbjudande att gå ut.

Här har vi mysgurkan igår kväll. Den lilla bumlingen som sticker upp mellan kuddarna är hennes rumpa. 🙂 Jag tycker förresten att det är jätteskönt med den nya babywatchen med video vi skaffat efter att den förra pajat. Dels är kanalen öppen hela tiden, så man hör henne från första stund, dels är det skönt att kunna ta en kik på skärmen utan att gå in om det kanske inte behövs. Och mörkerbilden är över all förväntan, tycker jag. På bilden nedan är det alltså helt mörkt i rummet.

I morse var det -2 grader ute och Hero satte fyr i spisen. Jag undrar när kung Bore ska släppa greppet om våren.

Såhär ser framsidan ut just nu. Hero fick ner det sista (äppel)trädet igår kväll. Det syns inte så väl, men härifrån i bild har vi alltså Clara Frijs (päron), Greve Moltke (päron), Belle de Boskoop (äpple), Ingrid Marie (äpple), ett jättelustigt klippt fruktträd av något slag (tror vi) och sedan vad vi gissar kan vara ett äldre familjeträd (äpplen i olika sorter). De djupa spåren tvärs över gräsmattan är från när Hero körde ut makadam med minilastaren. Invid huset finns fläder.

Framsidan på själva huset är inte särskilt “trevlig” eller inbjudande. Nu är det ganska många projekt som planeras före dess, så det ligger långt fram i tiden, men vi tänker oss att göra en mer inbjudande veranda där. Någon gång. Det är förvisso “bara” grovingången, men ändå.

Kort efter att jag hade lämnat huset, på väg till bussen, ringde Hero. Jag undrade vad jag hade glömt, men han ville bara berätta att han hade en älg som stod och mumsade på en av buskarna på uppfarten. 🙂 Vi får nog skynda på att få upp staketet, annars klipper de nog snart alla skott på våra nya fruktträd och det vore ju himla tråkigt.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1