Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Projekt renovering

image
Det lilla rummet blir lika mycket bredare som det mörka väggpartiet på bilden nedan. Inte så mycket, när man ser det så, men det är trots allt en ökning med ungefär en tredjedel av det ursprungliga rummet. Det blir en helt annan rymd och känsla i rummet, som hittills har känts som ett kyffe. Det blir bra!!
image
Det andra rummet blir oförändrat till storleken. Men det blir tillputsat i form av nya tapeter, lister och socklar, sedan ommålat tak, foder och fönster. Ja, och så får det en halv ny vägg, såklart. 🙂
image
Gammal vävtapet som ska ner är inte det roligaste att ha att göra med, kan jag intyga.
imageimage
Såhär långt har vi kommit i rivandet. Den gröna tapeten sitter bra på väggen bakom, så den får sitta kvar, men de två lagrerna ovanpå ska bort.
image
Ny regelstomme är på plats på den nya vägghalvan (vi bestämde oss för att behålla den halva som gick att behålla, eftersom det är så gediget byggt). Vi inväntar bättre väder (dvs allt annat än regn) för att kunna såga väggskivor utomhus.
image
Även korridoren åker med på renoveringståget, eftersom en av garderoberna i garderobsväggen vette mot den. Nu behövs där alltså en ny väggsnutt och då blir det följaktligen renovering av rubbet. Reglarna är på plats, men inte mycket mer än så. Korridoren tar vi för övrigt sist i det här renoveringsracet.
image
Ja, ungefär så.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1