Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Nu jävlar

Är huvudet dumt får huvudet lida. Jag kom inte i säng förrän vid ett igår och det är ju bara så genomkorkat att klockorna stannar. Men Pigallen hade en riktigt bra natt (förvisso efter en hel del strul vid nattningen). Jag testade dessutom att ge honom nappen (i stället för att amma) när han vaknade vid två och döm om min förvåning, men han tog den och somnade om (något Piggelin aldrig skulle ha gjort i den åldern)! Och han sov i ytterligare 2,5 timme innan han vaknade igen (och då inte nöjde sig med nappen, utan ville ha mat). Efter fem-målet var Pigallen orolig i en timmes tid, men sedan somnade han. Då kunde jag förvisso inte somna om igen, så när jag hörde att Piggelin och Hero vaknat smög jag in till dem och mös och busade. När Pigallen vaknade efter en stund, gick Hero in till honom och jag var kvar med Piggelin. Det var supermysigt att själv mysa med Piggelin medan jag hörde Pigall, som inte var ledsen utan bara vaken, ligga och prata med sin pappa.

Idag upplevde vi ett hallelujah-moment vid frukosten. Piggelinaren åt nästan en hel macka med skinkan på. Annars är det standard att äta upp skinkbiten och be om en ny. Hehe. 🙂

Idag hade vi bjudit in oss själva på lite födelsedagsfika hos Herofarmorn under förmiddagen. Bellan älskar Herofarmorn och får känslorna utanpå innan vi ens har kommit fram. Det var hur som helst en trevlig fika.

Det blev ett sent sovtåg för Piggelin, men hon somnade till slut.

När Piggelin inte fick sova längre, smög jag och Pigallen upp till henne. Pigallen somnade.

Innan jag väckte Piggelin och bar ut henne så att Pigall skulle kunna fortsätta sova, satt jag en stund och bara tittade på våra fantastiska små barn. Livet. Eller som min käraste Toby uttryckte det: “Happiness redefined”

Piggelin och Pigall är olika på många punkter. En sak är att Piggelin är varmblodig och Pigall kallblodig. Hon har alltid vägrat filt/täcke, han behöver det för att inte bli kall. Då kommer kruxet med hur man får filten att ligga på plats hela natten, så att bebisen inte vaknar av att hen är kall? Svaret är förhoppningsvis en sovpåse, men det återstår att se. Ikväll blev det dock sådär halvlyckat. Pigallen vaknade överhettad efter tio minuter.

Lite ventilation hoppas jag ska göra susen. Jag har även ställt ner radiatorn lite, men det är trixigt att få en jämn och bra temperatur eftersom termostaten verkar leva sitt eget lilla liv.

Världens goaste små fötter.

Målet för den kommande veckan är att få upp garderoberna i “stjärnrummet” (det minsta sovrummet på ovanvåningen, som alltså kommer att bli en walk in closet). Det är verkligen på tiden att vi får lite ordning på våra kläder. Stommarna behöver sågas till och modifieras så att de kommer in vid snedtaket.

Det blir garderober på båda sidor. Det ska bli grymt skönt att få dem på plats så att vi kan komma vidare i inflyttningen. Är det något vårt hus inte har, så är det vettiga förvaringsmöjligheter.

I morgon förmiddag kommer trädgårdsarkitekten hit och presenterar sitt förslag för vår baksida. Det ska bli grymt spännande att se vad hon har kokat ihop!!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1