Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Andra behandlingen med vectuslaser

I morse var jag på min andra behandling med vectuslaser (permanent hårborttagning). Jag har tidigare skrivit om det första besöket och en uppföljning några veckor efter det första besöket.

Förra gången behandlade jag ju bikinilinje och armhålor. Jag hade egentligen en ny tid bokad för en dryg månad sedan, men eftersom håret knappt hade kommit tillbaks alls så sköt jag upp den tills dess att den gjorde mer nytta. Den här gången behandlade jag dessutom underbenen också, utöver bikini och armhålor. Jag känner att det är bästa beslutet!

Så. Himla. Skönt. Att. Slippa. Raka. Och. Den. Efterföljande. Irritationen. Och. Torrheten. I. Huden.

Det enligt mig bästa* med behandlingen med vectuslaser är att den går väldigt, väldigt fort. På bara 25 minuter var armhålor, bikini OCH underben klara. Enligt vad jag läst på nätet så tar enbart armhålor 45 minuter med vanlig IPL, som dessutom sägs vara mindre effektiv.
*Ja, förutom det alldeles uppenbara alltså, att det är permanent hårborttagning.

Ytterligare plus är att det knappt känns. Det nyper/sticker till lite i huden bara.

Förra gången tog det cirka två veckor innan håret började falla av och efter tre veckor hade nästan allt fallit av, så jag gissar att det blir samma sak nu. Håret växer under de där första veckorna innan det faller av, men man kan fortsätta att raka under tiden om man vill. När håret väl har fallit av är huden len och skön tills nästa omgång av hårsäckar har “aktiverats” och börjat att växa. Då är det dags att göra en ny behandling.

Värt!

Just nu känns det mest bara för bra för att vara sant. Efter den första behandlingen innan hårstråna hade börjat lossna gick jag och tänkte att “det kommer inte att funka på mig“. Men det gjorde det ju! 🙂 Lite samma känsla har jag nu: “Det kommer inte att funka, hårsäckarna kommer inte att pausas/dö på miiig. I alla fall inte permanent, de kommer att komma tillbaka.” Men vi får väl se – jag lovar att rapportera vidare hur det än går.

Jag har läst mig till att man kan uppleva en ökad hårväxt efter 4-5 behandlingar och att det då ska bero på att lasern aktiverar vilande hårsäckar snabbare (vilket alltså gör att man kan behandla dem igen snabbare). Bra att veta! Annars kan man ju lätt tappa tron på att det funkar. Jag har lovat mig själv att hålla ut och ge det en rejäl chans.

Om jag inte hade haft en vän på nära håll som gått till samma klinik och gjort samma behandling med fint resultat (dvs även efter några år), hade nog min skeptiska sida tagit över och jag hade trott att det var humbojumbo. 😉 Jag hoppas ju verkligen att det ska funka på riktigt, att det inte bara är bortkastade tusenlappar. Men än är det för tidigt att säga, de har sagt att det behövs 6-9 behandlingar i mitt fall (för bikinilinje och armhålor – kanske något färre behandlingstillfällen för benen).

PS. Som jag sagt tidigare är detta inte på något sätt ett sponsrat inlägg – jag betalar fullpris för samtliga behandlingar och får ingen särbehandling.

  • Jojjo - 6 februari, 2013 - 10:33

    Alltså det låter ju lite som en dröm det där, att slippa raka… Måste kollas upp!ReplyCancel

  • Felicitas - 6 februari, 2013 - 13:53

    Jojjo: GÖR’T!!ReplyCancel

  • Hanna - 8 februari, 2013 - 17:50

    Hej!
    På vilken klinik gör du behandlingarna?ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1