Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Trevliga typer

De här knapparna är trevliga typer.
image
Med de här knapparna kan jag nämligen styra höjden på mitt skrivbord och jag använder dem dagligen. Det är sällan jag känner för att sitta ner på morgonen när jag kommer till kontoret – jag står mycket hellre. Det första jag gör när jag kommer till kontoret, brukar därför vara att höja skrivbordet. Sedan tickar timmarna på och framåt 14-15 på eftermiddagen brukar jag märka att jag hänger allt mer på skrivbordskanten, när jag blir trött i fötter och rygg. Då är det dags att sänka skrivbordet och sätta sig på kontorsstolen, så orkar man några jobbtimmar till med god hållning.

Jag tycker att det är grymt bra med höj- och sänkbart skrivbord. Framför allt är det variationen som känns bra, för att kämpa för att stå en hel dag är väl kanske inte heller optimalt (eftersom man står stilla). Eller tänker jag fel – ska man anstränga sig lite extra för att stå så länge som möjligt?

Har ni höj- och sänkbara skrivbord? Använder ni dem? Hur många timmar brukar ni stå/sitta per dag, på ett ungefär?

Jag funderar på att skaffa en såndäringa ståmatta. Någon som har erfarenhet av det? Andra tips som ni vill dela med er av?

  • Jojjo - 2 april, 2012 - 14:49

    Jag önskar jag hade det, skulle använda det ofta! Blir tokig av att sitta hela dagarna, hahaReplyCancel

  • Carin - 2 april, 2012 - 15:19

    Balansplatta!!!ReplyCancel

  • Sofie - 2 april, 2012 - 15:21

    Haha åh du är la för söt Jane! 😀ReplyCancel

  • pilla - 2 april, 2012 - 17:07

    Jag är likadan, står alltid på förmiddagen i alla fall ett par timmar, men brukar sätta mig senare. Springer runt rätt mycket också men hade aldrig orkat sitta en hel dag!ReplyCancel

  • Broman - 2 april, 2012 - 17:10

    Jag har det oxå! Det e kanon!!! Jag står oftast när jag håller på med någonting som gör att jag springer fram & tillbaka. Jag har en sån gummi-matta man står på, det e verkligen bra! Jag
    fick ont i fötterna innan, speciellt hälarna. Det får jag inte sen jag fick mattan!

    KramReplyCancel

  • JoHo - 2 april, 2012 - 21:29

    Jag har också höj- och sänkbart skrivbord på mitt jobb. Jag brukade som du också stå upp på förmiddagarna och sen sitta ner framåt eftermiddagen. Hade jag möten under dagen körde jag aldrig ner skrivbordet till sitthöjd… då var det skönt att få stå ett tag emellan!

    Jag tror som du att det måste vara smartare att sätta sig ner än att stå med “fel hållning”. Eller? Jo!ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1