Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Sova i famnen = sova länge 

Vi har ju ganska mycket vi både vill och behöver göra, både ute och inne, och många saker handlar om “katten på råttan, råttan på repet” osv. Lekrummet/gästrummet på bottenvåningen skulle bli bra mycket finare med lite ny färg på väggarna och det är en så pass enkel historia att jag hoppas på att vi kan göra det hyfsat snart. Badrummet nere är sjukt dåligt planerat och den dag vi väl gör om det kommer vi att göra det ordentligt, vi kommer tex att flytta dörren in dit för att utnyttja ytorna bättre. Men vi har massor att göra innan dess och badrummet ligger lågt prioriterat, så det är kanske tio år bort, minst. Vardagsrummet ska vi inte göra så mycket mer åt just nu (vi har ju målat en fondvägg och jag måste säga att det blev väldigt bra!), förutom att köpa och sätta upp hissgardiner. Någon gång i framtiden ska vi installera en kamin i vardagsrummet, men det är också lågprioriterat just nu. Hallen ska vi inte göra något åt just nu, men klinkersen skulle behöva fogas om (eller läggas om helt och hållet?). I köket ska vi byta ut diskbänken och förhoppningsvis även övriga bänkskivor, om det inte visar sig “dra med sig” för mycket annat. Grovköket ska vi göra om helt och hållet – det köpte vi grejer till i lördags när vi var på Ikea – och det ska vi göra nu i vinter. Vi har precis påbörjat upprustningen av kontoret nere, vilket jag ser väldigt mycket fram emot att få färdigt så att jag kan få flytta ur mina flyttkartonger…

Vad gäller ovanvåningen så har vi fått upp garderoberna i vår WiC och nu är de även kompletterade med lite inredning som saknades. Återstår att organisera in kläderna, sätta upp en separat klädstång, köpa och sätta upp garderobsdörrar och att täcka in allting lite snyggt. I vårt sovrum och i allrummet ska vi inte göra något renoveringsmässigt, utan det handlar bara om att hitta rätt möbler att komplettera med. Och efter mycket tvekande har jag bestämt mig för att jag nog vill ha gardiner i sovrummet ändå (jag har fått fria händer av Hero), så gardinstången ska upp där. I barnrummet ska det “lappas” med lite spackel och färg här och där, samt göras sängar åt barnen. I det (förskräckliga!) blå rummet, där det idag är fullt belamrat med flyttkartonger, ska vi ha en annan färg på väggarna, sedan blir det gästrum/syjunta/bibliotek/diverse där tills Piggelin och Pigall är så stora att de ska ha varsitt rum. Vi hoppas att det ska funka att de delar sovrum nu under småbarnsåren, för vi tror att de har mycket glädje av det och hoppas att de kan finna trygghet hos varandra. Men det bygger på att Piggelin börjar sova lite bättre på nätterna och inte vaknar skrikande och panikledsen (och därmed väcker Pigall), så vi får väl se.

Vad gäller allt som ska göras utomhus och med övriga byggnader blir jag trött av att ens påbörja en tanke på, så det orkar jag inte skriva om just nu. 😉

Det är Hero som har hållit till inne i vårt blivande kontor under dagen och jag och Herofarmorn har hållit reda på våra små troll. Pigallen vaknade vid fyra i morse och stökade fram tills jag gav upp sovprojektet vid sex, så jag har varit ganska trött idag.

Idag fyllde Hero och Piggelin på fågelmaten tillsammans. Sedan har vi spanat på småfåglar genom fönstren i köket. Skoj! tycker Piggelin.

Idag har det varit en magisk (men rå!) frostdimma, som gjorde omgivningarna väldigt vackra. En bild från sovpromenaden Hero och Herofarmorn tog med Piggelin och Bellan.

Det här är också en vacker syn.

Två timmar och 20 minuters sovstund medan de andra först var ute på promenad, sedan lekte här inne. Sova i famnen = sova länge.

Mys i famnen.

Kvällsmys med Hero innan det var dags att nattas.

Piggelin fick somna med sovormen ikväll, medan jag läste “Kaninen som så gärna ville somna” för henne (vilket jag för övrigt gjorde även igår). Det är så tråkigt att skiljas åt för natten som ovänner (hon blir ledsen och arg över att jag inte vill ligga hos henne när hon härjar runt och därför sätter mig i fåtöljen bredvid sängen) och det gör ont i hjärtat. Men jag hade inte gjort det om jag inte hade trott att det är för hennes eget bästa. Vi håller på för fullt och försöka klura ut hur vi ska göra med hela sömnkarusellen, för att det INTE ska ta 1,5 timme att natta. Kanske är vi något på spåret, men det återstår att se. Igår somnade hon på en halvtimme (vilket är ett gigantiskt YAY! när det gäller Piggelin), men idag tog det åter igen 1,5 timme.

Pigallen låg och klappade på kaninen i sömnen ikväll. Jättegulligt.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1