Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Som ett barn på julafton

Jag har inte sovit många timmar inatt och jag mår pyton rent fysiskt. Men likväl känner jag mig som ett barn på julafton…
imageJag har framkallat min första film på egen hand!! Eller över huvud taget, om man bortser från det där mycket vaga minnet jag har av en genomgång i ett mörkerrum vid ett tillfället någon gång på högstadiet (fast jag är ganska säker på att vi då bara gjorde en förstoring, men det är ett väääääldigt vagt minne)… Jag tog hjälp av Internet generellt och Youtube specifikt, beställde grejer som levererades idag och sedan satte jag igång i tvättstugan när Hero hade kommit hem. Eller ja, filmen laddades förvisso i förrådet, för det är bara där det blir kolsvart.

Här hänger den, min första egenframkallade film, på tork i badrummet. 🙂
imageKlippt och upplagd på ljusbordet jag också köpt.
imageOch såhär blev resultatet – nybörjartur! Här har jag bara precis fotograferat av ljusbordet med mobilen, sedan inverterat bilden i en app. Helt okej resultat med tanke på verktygen!!
imageJag kan även konstatera att Yashican jag köpt (en tvåögd spegelreflexkamera, Yashica Mat 124G) fungerar fint och håller tätt – bra! 🙂 Nu ska jag testa de andra rackarna jag råkat* köpa på mig (en Rolleicord och två Rolleiflex)… 😉
*Tanken var inte att köpa så många kameror, det bara råkade bli så… 😛

Det var väldigt, väldigt roligt och jag antar att jag hade lite nybörjartur. Jag kommer dock även fortsättningsvis att skicka iväg “viktiga” rullar och har inte heller tänkt att ge mig på färgfilm än så länge. Dels eftersom jag inte har någon negativskanner, dels eftersom jag inte har den tiden att lägga ner. Jag värdesätter mitt labbs tid och skicklighet enormt!! Men det är kanon att kunna framkalla svartvita rullar billigt och snabbt hemma (bara en sådan sak som att kunna testa sig fram lite mer)!! Och att fotografera av ljusbordet räcker långt!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1