Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Samma fantastiska förmåga

Igår upptäckte jag att Piggelin har samma fantastiska förmåga och partytrick som jag – att kunna blåsa luft ur tårkanalerna. Vad underbart att just den grejen har gått i arv! 😉

Igår startade vi dagen med disco i köket, jag och Piggelin. Hero och Bellan åkte till Blåbärsstället direkt efter frukost, för att kontrollera läget efter de förra gästerna och hinna fixa lite smågrejer inför nästa gäster.

Piggelin har blivit väldigt förtjust i det nya fårskinnet som jag lagt i fåtöljen i vardagsrummet. Hon vill upp dit och sitta och riktigt gosar in sig i fällen. Myspys.

Nöjd.

Igår eftermiddag fick vi besök hela vägen från Malmö! Familjen Annika ska stanna över helgen och det känns himla fint. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll. Piggelin och Isa fann varandra, busfröna. 🙂 Och toabesöken gick fint hela dagen!

Piggelinaren fick ett helt hus i present. Det är spännande! Jag fick ännu en fin hortensia till trädgården och hushållet fick schyssta lyxdiskhanddukar i härliga färger.

Danonino är för övrigt lantmätare, så han hjälpte oss att tyda den gamla tomtgränskartan och hur vi kan försöka lokalisera gränsmarkeringarna. De lyckades hitta ett av de fyra tomtgränshörnen och Hero ska testa och se om han möjligtvis kan gräva fram den markering som vi är mest intresserade av att hitta – den i det “indragna” hörnet dit vi ska flytta gäststugan. Det är tydligen inte helt ovanligt att tomtgränsmarkeringar sitter en bit under mark. Om vi hittar dem är det ganska många tusenlappar sparade mot att ta hit kommunen för att staka ut dem.

Piggelinaren tycker att det är lajbans att numera få hantera vattenflaskan helt själv. Hon har tidigare inte fullt ut kopplat att hon måste vinkla upp flaskan för att få vatten i stället för luft, men det börjar falla på plats allt mer nu. Här färdigfrukostad i morse.

Familjen Annika har åkt in till stan för att bland annat gå på Skansen över dagen. Jag jobbar och Hero ser efter tjejerna.

Den förre ägaren till Villa Villekulla är här och river boden/utedasset. “Jag kommer och river det under förmiddagen.” Han kom klockan tio, iförd jeans, pikétröja och gympaskor. Om det vore jag som skulle riva, hade jag nog tagit en tigersåg med mig och testat att ta av hela taket i ett svep, sedan vägg för vägg, men han kör planka för planka med kofot och slägga. Alla vägar bär till Rom, sägs det. Men jag tror nog att det kommer att ta honom mer än två timmar. 😉

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1