Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Rädslan att glömma

För några kvällar sedan när vi skulle sova, kom jag som så många gånger tidigare att tänka på Xena. Och i stället för att skjuta bort tanken, dröjde jag mig kvar vid den. Ville “se” henne. Men hur jag än försökte, kunde jag inte få fram hennes ansikte. Hennes ögon. Jag kunde bara inte se henne framför mig. Min älskade, älskade Xena. 

Ångesten växte sig så stor att jag började gråta. Hero vaknade och undrade. Jag förklarade. Att jag inte kunde se henne. Han tröstade och sade att det bara var en låsning, för att jag försökte för mycket. Tårarna rann oavbrutet. Jag var chockad och otroligt ledsen. Det kändes som att jag svek henne. Han berättade om sina minnen med henne. Det fick mig att slappna av allt mer och jag såg till slut henne framför mig genom det han berättade. Blev lugnare, men var fortfarande ledsen. Och jag är fortfarande ledsen.

Det är så det kommer att bli. Med tiden. Jag kommer inte att kunna se henne för min inre syn, hon kommer att suddas ut. Det är till slut bara de faktiska foton jag har av henne som kommer att finnas kvar. Och det är bara de bilderna jag till slut kommer att se framför mig när jag tänker på henne. Hennes verkliga, livskraftiga jag kommer att suddas ut från mitt minne allt eftersom tiden går. Det kommer att bli svårare och svårare att att känna henne på riktigt. Och det gör ont.

Jag vill inte glömma henne. Men det är så det kommer att bli till slut. Det är så vi fungerar. Och jag hatar det.

  • Anna - 3 november, 2011 - 08:15

    usch…tror mig ha en aning om hur du känner…men vet du, jag tror inte du behöver oroa dig för att glömma henne! jag fick ta bort min häst för snart 10 år sen, prexis som Xena så var han otroligt speciell och vi hade en väldigt speciell relation…jag kan fortfarande komma på mig själv att känna precis hur hans päls känns i mina händer, hur han buffade mig lite försiktigt i nacken och ville bli kliad när vi stod å pysslade sent på kvällarna, kommer fortfarande ihåg vart han hade sina små gallor på benen efter att ha kontrollerat de varje dag i många år…
    så jag förstår din rädsla men tror att det kommer ta lång tid innan du ev inte längre kan känna din finaste Xena.

    styrkekram!ReplyCancel

  • JoHo - 3 november, 2011 - 12:18

    förstår verkligen att det känns heeemskt! men, hon kommer alltid, alltid finnas nära i ditt hjärta. stor kram!ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1