Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

På äventyr i Dalarna

Idag har jag varit i Dalarna över dagen. Jag hade varit på stället jag skulle till före, men kom inte riktigt ihåg bästa vägen. Jag satte (uppenbarligen) gps:en (lite slarvigt) innan jag körde i morse. Och så påbörjade jag den drygt tre timmars långa bilresan norrut. So far, so good. Även om jag var lite trött, eftersom det var en tidig morgon.

När jag hade några mil kvar, ledde gps:en in mig genom ett mindre samhälle. Och sedan ut på en grusväg. Det kändes ju lite skumt, för den vägen körde jag inte när jag var där förra gången, men jag tänkte att det förmodligen var en smitväg. Så jag rullade på. Och rullade på. Grusvägen var rejält sönderkörd och stötdämparna blev verkligen motionerade, även fast jag försökte undvika de värsta hålorna. Och den där sabla grusvägen tog ju aldrig slut?! Efter 1,5 mil(!) svängde jag äntligen ut på en asfalterad väg. Men det var något som kändes helfel. Så jag började kolla slutmålet på gps:en lite närmare. Och insåg att det landade mitt i en sjö… Oups! Något måste uppenbarligen vara lite galet. Gör om, gör rätt med gps:en och den här gången var jag lite noggrannare med att kolla så att slutmålet blev helt rätt. Tack och lov var det inte helt åt helskotta fel mot dit jag skulle och jag hade dessutom god tid på mig innan mötet skulle börja, men jag hann bli lite stressad där ett tag! Fadäsen kostade mig väl en sisådär 20 minuter och ändå var jag framme med en kvarts marginal. Phew.

Bilen blev rejält skitig av det lilla äventyret på grusvägen. Nåja.

På vägen hem var det raka puckar. Mötet var bra och slutade tidigare än väntat, men jag fick paltkoma efter ett tag och körde därför in på en parkeringsficka, fällde sätet och sov ett tag. För att inte vara en fara för mig själv och andra. Det kändes sjukt ansvarsfullt, vuxet och bra! Framför allt var det betydligt behagligare att köra när jag väl hade sovit en stund och inte kände mig trött. Bättre att komma hem lite senare, än inte alls…

Nu har jag hämtat Bellan, ätit, tagit igen mig i soffan och sedan landat vid datorn. Redigering pågår för fullt. Hero är på aw.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1