Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Hypokondrikern

Jag känner mig alltid som en hypokondriker när jag går till läkaren. Det tyckte inte min nye husläkare att jag skulle göra, han tyckte snarare att jag är “intressant”. Hmm. Jag vet inte riktigt om jag ska tolka det som positivt.

Nåväl, läkaren har jag varit hos i alla fall. Min nye husläkare, visade det sig (jag visste inte ens att min gamla hade slutat). Jag ska tillbaka till labbet i morgon igen, på fastande mage, för att lämna lite nya prover (jag lämnade prover i måndags också). Sedan skickade han remiss på röntgen och tjosan för min höftböjare som jag bara nämnde i förbifarten att jag har haft problem med sedan tjejvasan 2008. Om det inte visar något där blir det remiss till sjukgymnast. Så det känns också bra, att det var hans eget initiativ att fråga om jag ville att han kollade den när jag ändå var där. Och det ville jag ju, såklart.

Roligaste nyheten idag är att själva avloppet ute på Blåbärsstället är klart! Nu återstår det bara lite återställning och igenfyllning med massor. Jippie!!! Jag är så himla, himla glad att vi anlitade den entreprenör som vi har anlitat. Lassse är pålitlig, trevlig, lugn och trygg. Och! När jag försiktigt frågade om budgeten (vi har varit lite oroliga, för han har lagt ner ganska mycket tid där ute), sade han att “Jag är ju så dum att om jag har sagt XXX, så ska det i alla fall inte kosta mer!“. Jag skulle kunna kyssa honom!

Att själva avloppet är klart innebär dock inte att vi kan använda det än på ett tag. Badrummet är nämligen inte färdigt (långt därifrån), men vi håller på så gott det går. Kakling av väggar är det vi håller på med, sedan ska det fogas, det ska läggas klinker, det ska fogas golv, det ska målas tak, det ska monteras dusch och duschvägg, det ska monteras övriga möbler, det ska kopplas in vatten och det ska monteras och kopplas in varmvattenberedare. Vi har med andra ord en bra bit kvar och får väl vara glada om det är klart lagom tills semestern är slut. Men vi klarar oss!

Blo

Blommande äppel(?)träd på parkeringen vid Kiviks musteri i början av maj. Tagen med min analoga Hasselblad, framkallat och skannat av världens bästa labb, UK film lab.

  • Elin - 25 juni, 2014 - 16:52

    Alltså, jag vill också ha ett blåbärsställe. saknar naturen (alltså, den fixade parken bredvid oss får inte kallas natur i min mening) väldigt mycket nu när det är sommar. Vill ha hammock, havsbris och vatten.
    Fast måste säga en sak, vet inte om det är jag men jag får på nåt sätt ont i ögonen av att kika på din blogg, det blir på nåt sätt jobbigt att läsa ett helt inlägg. vet inte om det är något med färgerna? (sitter på en mac laptop och det blir inte bättre då jag ökar eller minska ljuset…)ReplyCancel

    • Felicitas - 25 juni, 2014 - 16:55

      Oj, det låter ju inte bra Elin! Har det alltid varit så? Jag har ju inte ändrat något i layouten på flera år. 😛

    • Elin - 25 juni, 2014 - 20:56

      har varit så ett tag men märker det mest då du skrivit lååååånga inlägg 😉
      Tror det kan vara något med bakgrunden. hum! kanske mina ögon som är knasig? Men helt klart så är texten inte behaglig att läsa.

    • Felicitas - 25 juni, 2014 - 21:01

      Blä! Jag skulle ju vilja säga att det är din Mac som är dålig, men det ska jag ju givetvis inte göra. 😉 Tack för att du meddelar, det uppskattas!!

    • Elin - 26 juni, 2014 - 15:28

      alltså, har du pillat något? för den känns snällare för ögonen nu. eller är det inbillning?

    • Felicitas - 26 juni, 2014 - 15:37

      Det är nog inbillning, för jag har inte ändrat något. 🙂

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1