Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Här har man tagit sig friheter

Ytterligare grus i maskineriet här hemma. När vi fick den förenklade nybyggnadskartan från kommunen, för att kunna färdigställa och skicka in bygganmälan om att flytta gäststugan, insåg vi att vår tomt inte är så stor som man har tyckt att den borde vara när man byggde staketet… Man har tagit sig friheter. I ena hörnet (och givetvis är det just i det hörn av tomten där vi ska ställa gäststugan) nallar staketet cirka två meter av allmänningen utanför. Suck. Vi har såklart(!) utgått från att staketet stod på tomtgränsen. Men icke. Jobbet med att gjuta plintar är således ogjort och vi kommer inte att kunna återanvända en enda plint förmodligen. Nu har vi bestämt oss för att vänta på att kommunen har varit här och stakat ut tomtgränspunkterna ordentligt. Men, som jag sade till Hero, man får försöka se det positivt – hellre att vi blir varse det nu än när stugan väl är flyttad!

Allt blir med detta förskjutet. Innan stugan är flyttad kan vi inte börja fälla de träd som behöver fällas. Markberedningen för poolen kan inte påbörjas förrän stugan är flyttad och träden är fällda. Killen vi har tänkt anlita för att göra markberedningen hade en perfekt lucka i kalendern som planeringen låg tidigare, men kommer nu att behöva försvinna ut i skärgården på jobb i och med förseningen. Vi kommer därmed inte att kunna ta hjälp av pappa för att gjuta plattan innan skördesäsongen börjar och han får det fullt upp. Sedan är det augusti och då kommer förhoppningsvis Pigallen och förgyller vår tillvaro ännu mer, vilket dock även innebär att tiden för poolprojektet blir ytterligare begränsad (det är såklart en prioriteringsfråga, jag påstår inget annat). Jävla skit. Katten på råttan, råttan på repet. Ett lyxproblem, jämfört med många andra människors vardag, men det känns ganska typiskt.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1