Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

En fis på tvären

Bröllopet gick löjligt bra med Piggelin i lördags. Phew. Om det inte vore för att bruden blev försenad (inget ovanligt, snarare regel än undantag) hade Piggelin sovit igenom i princip alla fotomoment. Nu vaknade hon en liten bit in i “first sight”, så Hero fick fortsätta ensam medan jag bytte blöja och sedan ammade. I kyrkan tog Hero henne i bärsjalen, där hon satt nöjt tills hon somnade halvvägs in i vigseln. Under porträtten låg hon i vagnen och somnade efter en liten stund. Det var ren tur att det tajmade så väl med Piggelins mat- & sovklocka, men väldigt skönt att det gick så bra!

På kvällen var vi “vanliga bröllopsgäster”, vilket var trevligt. Jag missade dock ganska mycket av middagen (amning), men det var trevligt ändå. Piggelin var på det stora hela nöjd, men framåt 21 började det att stånkas och kinkas. Vi kastade in handduken vid 23 när dunkadunket hade satt igång och vi ändå inte kunde socialisera just på grund av detta. En bra dag och kväll!

Såhär såg Piggelin ut i lördags. Klänning måste vara det mest opraktiska klädesplagget som finns till en nyfödd. Själv hade jag en väldigt praktisk amningsklänning som inte såg alltför tokig ut.
imageimage

Det är inte bara värdpar för Eurovision Song Contest som har flera klädbyten under en kväll. Så hade även Piggelin (pga nerkräkt)!

image

Inte helt nöjd bebis pga tjorvig mage, men desto nöjdare pappa. 🙂image

Vi upplever att Miniformen gör stor skillnad för Piggelin. (Nu är jag en såndär förälder som ohämmat pratar bajs, men det är ju det som är det fina med att det här är min alldeles egna blogg där jag bestämmer helt själv.) Tidigare har Piggelin bajsat väldigt mycket skum…! Jag visste inte ens att man kan bajsa skum och att det till och med är “heeeeeelt normaaaaaalt” för en bebis. Med Miniformen är dock skumbajset som bortblåst och hon har lättare för att få ut tvärfisarna. Jätteskönt. Det är således inte alls lika kinkigt, så jag hoppas att det ska bli bättre framöver nu. Vi kör även kolikmassage och försöker få henne att rapa efter varje måltid, men det är inte alltid som det går.

Igår gjorde vi inte många knop. Det regnade från och till hela dagen, så vi höll oss inne. Ganska så najs att ligga i mammas knä och göra ingenting, tyckte Piggelin.
image

Det här leendet är det vackraste jag vet. Jag älskar att hon ler i sömnen och undrar vad hon drömmer om. “Mormor!” hävdar mamma. “Tutte!” tror jag. 😉
image

Sju veckor ung igår. Jag tycker att hennes händer redan har vuxit jättemycket. Värdens mjukaste och lenaste händer, som jag älskar att hålla i.
image

Bellan är en väldigt dedikerad PT.
image

Hon är även väldigt förtjust i Piggelins babynest och tar chansen så fort det är ledigt. Bellanest!
image

Det blev ganska sent innan alla bestyr var klara igår. Såhär hittade jag mina stjärnor när jag kom in i sovrummet.
image

Jag har tagit multitasking till en ny nivå. Här äter jag frukost och pumpar ur medan jag har en hickande och kräkbenägen, nyäten Piggelin i famnen.
image

Nackträning även idag. Det går finfint.
image

Förmiddagslur medan jag går igenom bilderna från i lördags. Vädret är inte så jätteinspirerande, men vi ska väl försöka ta oss ut och röra på oss under eftermiddagen. Det gör gott. Babynest, örngott (under kräkhandduken) och påslakan har jag sytt själv. Är faktiskt lite stolt – det blev bra och fint! 🙂
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1