Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Champagneprovningen etc

Champagneprovningen i torsdags. Ja, tyvärr så var jag ju då lite splittrad, så jag kan inte sticka under stol med att det förtog lite av upplevelsen och det är såklart jättetråkigt. MEN. Det var väldigt trevligt. Vi fick först höra en del, både råfakta och kuriosa, om champagne. Mycket intressant.  Därefter var det dags att testa de fyra dryckerna vi hade i glasen framför oss. Vad vi inte visste, var att vi hade tre champagner och en fejk (glas nummer två från vänster).

Vi bedömde färg, doft och smak. SVÅRT! Men jag lyckades faktiskt sätta ett gäng karaktärer (efter att vi hade fått smaker att “leta” efter)! 🙂 Och jag lyckades sätta de olika dryckerna i rätt prisordning. Nu var det väl kanske upplagt för att man skulle känna skillnad och det finns säkert andra mousserande viner som kommer närmare, men jag tyckte att det var jättestor skillnad på den som inte var äkta champagne och på de övriga. Både i doft och smak (den mousserande var inte alls lika fyllig).

Det var en väldigt trevlig kväll, som avslutades med att vi fick en demonstration av hur en sabrering går till. Verkade faktiskt inte allt för svårt. Vi blev dock varnade för att sabrera något annat än äkta champagne, eftersom det tydligen(?) skiljer mycket på trycket jämfört mot mousserande viner.

Vi fick även testa en ny, alkoholfri, dryck som har kommit till Sverige alldeles nyligen. Det var som en blandning av öl och osötad citrusläsk, vilket kanske inte låter så himla gott men som faktiskt var en hit! 🙂 Absolut ett bra alkoholfritt alternativ åtminstone!

Hemma i trädgården har skillan vaknat. Love it!

Tulpanerna från förra veckan är desto tröttare. 😉

Och på tal om ingenting så tänker jag på gossigaste Vargen, som såg ut som en fågelunge när han blev matad med palsternacka, när jag ser en palsternacka. 🙂

Ikväll blir det bowling (kanske med vänstran för min del, vi får se) och biljard. Blir najs!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1