Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Bästa vaccinationen

Vi har nog haft den enligt Piggelinaren bästa vaccinationen hittills idag. Det blev nämligen ingen. Vi åker till Gran Canaria om fyra veckor när Herofarmorn fyller år och vill därför tjuvstarta med mässlingvaccinet (vilket i det ordinarie vaccinationsprogrammet ges vid 1,5 års ålder). BVC hade rådgjort oss att ta det en månad före avresa, men väl på vaccinationsmottagningen tyckte de att vi skulle vänta i två veckor till för att få bästa skydd. Jahopp. Då får vi väl göra det, även om det kändes snopet.

Vi passade på att säga hej till Hero på hans jobb och bytte blöja i fönstret.

Vi har testat (ägg-, mjölk- och vetemjölfria) pannkakor här hemma, för att provocera med (glutenfri) vetestärkelse. Piggelinaren tycker att det är gott och smaskar glatt i sig, men jag tror tyvärr att vi får ge upp och konstatera att hon inte tål vete (hon kräks, får ont i magen, får gaser och utslag). Det är förvisso enligt mig bättre än celiaki, för jag tror att det är större chans att det kan växa bort, men det innebär å andra sidan att det inte räcker med att köra på glutenfritt.

Mätt.

När vi nu har kommit fram till att vete är en bov i dramat, ska jag gå vidare och testa korn. Så får vi se vad det leder till. Pannkakor på kornmjöl – kan det vara något? 

Äppelpaj. Mums.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1