Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Google Reader stängs ner 1:e juli 2013 – vad är alternativen?

Jag kan inte tro att det är sant. Google har beslutat att stänga ner världens bästa verktyg, Google Reader. Jag fick en chock när jag möttes av meddelandefönstret när jag loggade in. Det här måste ha varit det sämsta som har hänt bloggvärlden någonsin. Jag brukar säga att jag älskar Google, men nu fick kärleken sannerligen en törn.

Vad ska jag göra nu då? Vad är alternativet till Google Reader? (Och då ser jag tyvärr inte Bloglovin som ett bra sådant.)

Jag känner mig naken. Rädd. Exposed.

Men alltså. Hur gör ni som INTE har Google Reader? Surfar ni verkligen in på alla enskilda bloggar/sajter/whatever för att se om det har kommit upp något nytt? Snacka om waste of my time. Fördelen med GR är att informationen kommer TILL mig, när det finns något nytt. Jag slipper aktivt leta själv och jag har allt samlat på ett ställe. När någon jag följer har uppdaterat får jag det som en oläst post i mitt flöde (ungefär som ett mail) och kan välja att läsa det när jag vill, eller spara. Man kan kategorisera hur man vill, tex har jag en kategori för fotografer, träningsbloggare, personliga bloggar, mina favoriter osv.

Om jag inte hittar något likvärdigt alternativ kommer jag inte att kunna/hinna hålla mig uppdaterad på samma sätt som tidigare. Det blir alldeles omöjligt. Fan.

Update: Jag har letat och letat och letat. Det verkar som att det kan vara vettigt att testa Feedly.com (det är den som hittills har imponerat på mig mest och det finns även en schysst app till den), Netvibes.com, Newsblur.com och Yahoo Pipes. Fast just nu verkar de flesta vara överbelastade på grund av den massflytt som sker från GR.

  • Elin - 14 mars, 2013 - 09:58

    Jag vet!!! Gillar heller inte Bloglovin, men vad göra? Säg till om du hittar något vettigt alternativ.ReplyCancel

  • fröken K | vill bli amatörfotograf - 14 mars, 2013 - 20:32

    Jag har alltid använt Bloglovin och har inte upplevt några problem med det. Vad är det som har varit problem för dig? För mig som inte vet om något annat så är jag ju nöjd med det jag har. Hehe.ReplyCancel

  • Per - 16 mars, 2013 - 23:14

    Har hunnit testa 2 stycken redan och ingen är riktigt som gr, tyvärr. För tillfället så är det pulse som jag testar. Helt okay mobilapp, saknar lite funktioner men har bara testat den i 30 min. Feedly kom jag inte överrens med alls då den inte ville ta bort lästa artiklar. Behöver en crossplatform reader så jag slipper läsa samma sak flera gånger om. Pulse ska testas närmsta tiden. Får se om den är värd ett fortsatt användande.ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1