Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

For the better

Hänförande inflygning och landning även i Bergen – Norge har onekligen ett speciellt och otroligt vackert landskap!

Så, hotellet. När jag kom in på mitt rum vid 21 ikväll, tyckte jag att det luktade riktigt jäkla illa, men jag kunde likväl inte placera lukten mer än att jag associerade till “gammal gubbe som har kissat på sig och inte duschat på veckor“. Jag gick runt och sniffade, men kunde inte lokalisera källan. Sen förstod jag, av tändsticksasken att döma, att det var ett rökrum (det luktade dock inte cigarettrök, det skulle jag känt igen, utan bara äckligt, inpyrt och gammalt). Helt oacceptabelt – jag skulle inte kunna sova där. Det är ju så totalt otänkbart med rökrum på hotell i Sverige, att man inte tänker att det förekommer i andra civiliserade länder. Men det gör det tydligen! 😛

Jag gick ner till receptionen och frågade om jag kunde få byta rum, eftersom det luktade så illa i det jag fått. Mycket riktigt visade det sig vara ett rum där rökning är tillåten. 😛 Dessvärre kunde jag dock inte byta rum, eftersom det inte fanns några rum lediga på hela hotellet. Då meddelade jag att jag i så fall skulle vara tvungen att byta hotell. Killen i repan meddelade att även deras systerhotell är fullbelagda inatt, men hjälpte mig med ett första samtal till en annan kedja. Fullbelagt även där. Så jag tog turistinformationslistan och satte mig för att börja ringa runt, medan killen i repan skulle se ifall det fanns något annat han kunde göra. Innan jag hade hunnit ringa det första samtalet, hade han lyckats trolla fram ett nytt, rökfritt och uppgraderat rum åt mig mot tvåhundra norska kronor extra. Lätt värt. Inte för rummet i sig, som förvisso är lite elegantare, utan för att slippa den där fruktansvärda stanken.

Note to self: Begär alltid rökfritt rum, just in case!

Update: Tänkte väl! Jag har det redan som förval i min profil i vårt bokningssystem, att det ska vara rökfritt alltså! Fasen heller att jag tänker betala 200 extra för det, när jag redan vid bokningen angav att jag skulle ha rökfritt rum?!!

Update 2: Betalade inget extra för uppgraderingen… 😉

  • Ulrika - 25 april, 2012 - 12:23

    Usch! Jag skulle inte heller kunna sova i ett rum som luktar rök. När vi var i Oman rökte tyvärr våra grannar (som borstbindare) och lukten tog sig in till vårat rum vilket förstörde en del av nattsömnen. När jag var i Stockholm nu på BBC och bodde på RICA Kungsgatan hamnade jag i ett rum som inte hade någon skylt om rökning förbjuden som de andra rummen på motsatt sida i korridoren men som tur var luktade det inte rök.ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1