Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

4 dagar postop

4 dagar sedan operationen. Magen är rejält svullen, framför allt på vänster sida, och färgad i alla möjliga färger. Det kliar liksom under huden. Jättemärkligt och lite irriterande, för det går ju inte att klia tillbaka.

Jag sover urkasst och i torsdags var det den värsta dagen hittills, men igår var betydligt bättre och även idag. Jag har dock läst att det är vanligt att det känns bättre några dagar, för att sedan kännas värre igen, så jag förbereder mig mentalt på att det kan bli sämre igen.

Barnen är jättegulliga mot mig, men tycker såklart att det är jobbigt att jag är konvalecent och inte kan hjälpa dem med saker. När jag ligger i soffan (vilket jag gör typ hela tiden, förutom korta turer då och då till köket eller toaletten) kommer de och klappar på mig och pussar på mig. Bellan lämnar inte min sida mer än när hon måste.

Jag har sovit de här två nätterna hemma nere i lekrummet. Dels för att inte behöva gå i trappan, dels för att inte få barnen över mig under natten. Jag har hittills sittsovit, med kuddar under knäna, men får galet ont i ryggen. Inatt ska jag testa att ligga raklång och hoppas att det ska kännas bättre.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1