Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

5 dagar postop och Bellan lämnar inte min sida

Fem dagar sedan operationen och det går fortfarande på rätt håll, men vänstersidan är fortsatt väldigt svullen och magen ner till benen går från nyanser av mörklila till ljusgult. Igår var jag hyfsat på benen (allt är relativt) och satt med resten av familjen vid alla måltider. Men det var även mycket soffläge, såklart. Jag kan inte gå upprätt, utan går framåtlutad vilket gör att ryggen tar stryk. Men det ska ge med sig inom några veckor.

Natten till idag sov jag utan extrakuddar under överkroppen, men fortfarande med kuddar under knäna. Det gick bättre än väntat, men jag sover fortfarande i bäddsoffan i lekrummet på nedanvåningen. Det är förvisso en bra bäddsoffa, men inte som vår fantastiska säng och eftersom jag måste ligga i princip blickstill på rygg, får jag ont i ryggen. Jag ser fram emot att få sova i min egen säng snart!

Nu har jag precis tagit den första duschen sedan operationsdagen. Inte helt okomplicerat, men jag hade med mig en pall in i duschen så det gick. 🙂 Efter duschen låg jag en stund i min egen ljuvliga säng och luftade magen lite. Jag har ju en gördel som går från låren upp till bysten som ska vara på dygnet runt de första tre veckorna, sedan dagtid i minst tre veckor. Under den här tiden ska jag även ha på mig stödstrumpor dygnet runt. Jag är glad att jag har ett gäng sedan jag var preggo! 🙂

Jag nojar lite över de komplikationer som kan uppstå och skulle helst av allt vilja snabbspola tiden framåt några veckor, då de värsta riskerna är över. Jag ser fram emot återbesöket på kliniken i morgon bara för att få höra att allt ser ut som förväntat och att det inte är någon fara med svullnader osv.

Bellan är som ett frimärke på mig. Hon lämnar inte min sida och ligger helst mig i soffan.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1