Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

“Man har ju inte tråkigt i alla fall” 

Lördag och Hero jobbar dygn (07:30 lördag till 07:30 söndag). Piggelinaren var morgonpigg, så jag satte tidigt igång med projektet jag hade planerat för: egen katrinplommon-/päronpuré, aprikospuré och päronpuré att ha till gröten!

Den där macaronspritsen jag tvunget skulle köpa kom väl till pass – smidigt att kladda i, smidigt att spritsa med och smidigt att kunna köra i diskmaskinen. Istärningsgrejs från Tupperware. 

Den livsnödvändiga(!) cakepopsformen jag använt en gång på typ tre år kom också väl till pass – superbra för aprikospuré som man sedan den fryst trycker ut och lägger i en ziplock-påse.

I brist på burkar och fler goda idéer fick det till sist bli en del kakformar också. De mjuknar dock efter ett tag av vätskan, så jag satte ner dem i matlådor för att stötta upp varandra medan de frös och därefter tog jag upp dem och lade över i en ziplock-påse (tar mindre plats i frysen). Vid det laget hade dock Piggelinaren tröttnat. 

Hemmagjord (järnberikad) gröt med hemmagjord katrinplommon-/päronpuré fick godkänt! 

Det här hade min pappa älskat att se live (inte – han gillar inte när det kladdas).

En stunds bus med Bellsklingen.

Och en lur.

Vid 12:30 ringde två av granntjejerna (Nathalie och Rebecca) och undrade om de fick komma över en stund. Piggelinaren hade precis somnat, så de kom över och fick leka med Bellan. Piggelin sov dock inte så länge den här gången, utan vaknade medan tjejerna var kvar. De fick stanna tills det var dags för Piggelin att äta och sova igen vid 13:30.

När Piggelinaren hade vaknat efter eftermiddagsluren bjöd jag med Herofarmorn på en promenad och därefter på en enkel middag. Hon blev imponerad av Piggelins energi (fullt ös i över tre timmar), undrade om hon ALDRIG blir trött och konstaterade att man i alla fall inte har tråkigt i hennes sällskap! 😉 

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1