Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Redigering & bakning

Den här helgen kan i huvudsak summeras i två ord: redigering och bakning. Herosystern fyller 30 nästa år och jag har lovat henne att baka ett gäng småkakor. Därtill är det deadline på ett bröllop som ska levereras, så det är bara att köra på.

Hero jobbade dygn igår och var inte hemma förrän strax före lunch idag.

Bakningen har gått sådär, om jag ska vara ärlig. Drömmarna gick åt helvete, på ren svenska. Vår ugn är väldigt lurig med temperaturen (jag vill att vi ska köpa en ny) och det blir extra trixigt med just drömmar. Det var visst för varmt, så de sjönk ihop totalt. Trist. Jag höll mig dessutom inte till mammas recept som planerat, utan testade Jan Hedhs. Jag förberedde även bondkakor igår kväll och bakade ut dem nu på morgonen. De blev i alla fall goda (svåra att misslyckas med å andra sidan)! Kolakakorna fick ingen färg, så de fick vara inne något längre än vad de skulle. Det resulterade i att de inte blev sådär sega i mitten som jag vill, utan spröda rakt igenom (som jag hade önskat att drömmarna blev). Jag kommer att göra ett nytt försök med drömmarna (mammas recept…) – de där andra vill jag inte ens servera. Får jag tid över gör jag nog nya kolakakor också. Knäckflarn och brysselkex återstår.
image

Redigeringen har i alla fall gått bra och jag har inte mycket kvar. Alltid något!

Här är en bild från min och Bellas promenad igår.
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1