Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Nattligt överfall

Det var egentligen planerat för att vi skulle köra mot Götlabörg efter lunch igår, men det körde ihop sig totalt på mitt jobb, så jag kom slutligen inte därifrån förrän halv sex. Tankarna hade tidigare varit kring att Hero skulle köra mot Göteborg själv och jag skulle ta tåget efter, men till sist beslöt vi oss för att vänta med att köra som till idag. Hero åkte i stället ut till Blåbärsstället och jobbade lite, så tog jag bussen dit när jag väl lyckades sluta på jobbet. Phew.

Vi sov med andra ord på Blåbärsstället inatt. När vi precis hade lagt oss, tog jag av oförklarlig anledning en bild på taket och lade upp på insta. Ganska meningslöst, skulle en kunna tycka, men lite sammanträffande ändå såhär i efterhand.
image
Strax före ett vaknade Hero av att han blev anfallen, av svartmyror?! Jag vaknade när han började böka i sängen och slutligen tände ljuset. Det var verkligen svartmyror i sängen. Uäk! Var kom de ifrån?!

Det visade sig till slut att myrorna kom från taket. Vid det där stället där det tidigare har läckt in vatten från yttertaket och det har blivit lite hål i innertaket, stort nog för en myra eller två. Dit hade de små myrorna alltså hittat och funderade väl som bäst på om de skulle bygga bo eller inte. Så var de lite obetänksamma och såg inte var de satte sina sex små fötter, utan föll rakt ner i ansiktet på min sovande Hero…

Det hela slutade med att vi fick flytta sängen till andra sidan av rummet. Och dammsuga upp de myror som fortfarande var kvar i taket…

Jag är ledsen att säga det, myrkompisar, men ni har en hel skog att bygga bo i och det där är vårt lilla hus som ni ska ge fan i. Fattar ni hur mycket ränta vi betalar varje månad? Jag kommer att försvara mitt Blåbärsställe, var så säkra!

  • pilla - 24 maj, 2014 - 10:28

    Men vad typiskt, du får sluta ta takbilder! Ha en trevlig helg i Götet och hoppas myrorna försvinner illa kvickt.ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1