Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Blåbärsstället

Såhär ser det typ ut på Blåbärsstället just nu. Fast Hero hann även sätta dit överliggaren på räcket, åtminstone så mycket vi hade hemma (den sista brädan visade sig vara något kort i rocken, så vi behöver komplettera). Skärmtaket är i princip klart, men det återstår en dropplist och hängrännor/stuprör.
image
Nu är det lite grävjobb och att snygga till runt om trädäcket genom att lägga stenar, innan vi påbörjar nästa del. Och vi ska även göra en utedusch på något fiffigt sätt – det saknade jag verkligen i somras, för det blir väldigt varmt när solen väl ligger på och det vore skönt att kunna svalka av sig.

Nästa två större etapper blir att måla fasaden på nordost- respektive nordvästsidan, sedan göra trädäck där också (det blir inte så stort som de andra två delarna, utan vi vill bara kunna gå runt hela stugan och tycker att det blir en trevlig helhet). Därefter ska vi göra en riktig trappa ner till parkeringen. Sedan ska vi ta tag i att måla alla detaljer (vita knutar, foder osv) och att renovera fönster. Hero vill göra ett utekök. Sedan ska altanen kläs in nedtill och vi ska ha vedförråd undertill. Sedan tar vi förmodligen upp en altandörr från köket i stället för fönstret där är idag. Köket ska renoveras. Vardagsrummet ska ytskiktsrenoveras. Vårt sovrum ska ytskiktsrenoveras. Alla innerdörrar, garderober, foder etc ska målas om. Taket ska riktas om och plåten ska bytas ut mot en snyggare i svart, grå eller silver. Nya hängrännor och stuprör. Sedan finns en dröm om att någon gång bygga en helt ny, liten gäststuga med bastu, relax och pentry.

Ja, som ni förstår görs inte allt detta i en handvändning, utan vi är sysselsatta några år framöver! 😉

  • Erika - 7 december, 2015 - 18:21

    Hej! Jag hör till den där skaran av läsare som bara läser och läser och aldrig kommenterar (jag har följt din blogg sen, vad kan det vara, 2010 kanske, så shame on me som inte lämnat nån kommentar förrän nu!), men bättre sent än aldrig att börja kanske:-)

    Tycker iaf att det blir så himla fint det ni gör på Blåbärsstället, det ser så fantastiskt idylliskt ut!:) Och förstås (när jag nu ändå kommenterar) – stort grattis till graviditeten! Vänliga hälsningar, ErikaReplyCancel

    • Felicitas - 8 december, 2015 - 17:01

      HEJ! 🙂 Vad kul att du ger dig till känna nu – bättre sent än aldrig! 🙂 Och tack, himla kul att höra!!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1