Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Woop woop!

Woop woop igår. Sminkad för omväxlings skull!
image
Träffade bästaste Annika efter jobbet och käkade på Wagamama. Pratade mycket, om allt. Woop woop!
image
Kom hem och plockade fram utförsgrejerna och testade det viktigaste (insvept i en fleecefilt) inför kvällens tripp till Hammarbybacken. Woop woop!
image
Det är lätt att glömma bort att vi ju faktiskt har flera skidbackar och andra vinteraktiviteter i Stockholmstrakten, dvs på väldigt nära håll. Som Skåning känner man bara till Sälen, Idre, Åre och Riksgränsen, typ. Det är i alla fall det som poppar upp i mitt huvud när jag tänker utförsåkning. Men vi har exempelvis Flottsbro i Huddinge kommun och Hammarbybacken nästan mitt i stan – båda har öppet till 22 på vardagar. Det är inte Alperna, såklart, men iaf tillräckligt okej för några kvällsåk efter jobbet eller en lördag några timmar. Bara tre timmars bilfärd bort ligger dessutom Romme och Kungsberget, där det finns ännu bättre skidsystem. Kanske inte för en hel vecka, men alldeles säkert nog för en helg.

Jag har varit på Flottsbro en endaste gång (med Mela) sedan jag flyttade hit för drygt sju år sedan. Aldrig på Hammarbybacken. Aldrig vid Romme, eller några av de andra lite närmare, mindre skidorterna som finns.

Nu var det Alle som gjorde oss påminda om Hammarbybacken, eftersom han precis köpt nya laggar och vill testa dem. Så dit ska vi alltså ikväll. Bilen är packad med grejerna och parkerad vid tunnelbanan, så att vi snabbt kan ta oss dit efter jobbet. Sånt är så mycket lättare när man har egen utrustning – det blir lättare att vara spontan och det behöver inte kosta skjortan. Guldstjärna för initiativet och förslaget – blir najs!

På väg till jobbet, när jag läste Sofys packlista inför Ramundberget, insåg jag dock att jag har glömt skidstrumpor. Damn. Och jag som inte ens har vanliga strumpor på mig idag, utan kjol + nylonisar. Dubbeldamn. Tur att jag har mitt träningsskåp på jobbet, med extra träningsstrumpor! Inte som ett par skidstrumpor, men bättre än barfota eller nylonisar. 😉

 • Elin - 10 januari, 2013 - 08:49

  Tips, Kungsberget ligger nog ungefär lika långt bort som Romme 🙂ReplyCancel

 • Felicitas - 10 januari, 2013 - 08:54

  Elin: Jo, jag vet. Men är inte Romme större? Har du varit på båda och kan ge pros and cons? 🙂 Tack för tips i vilket fall! 🙂ReplyCancel

 • Elin - 10 januari, 2013 - 12:18

  Jag är ju lite partisk till Kungsberget för det är “nästgårds” där jag är uppvuxen. Det var dit man åkte med skolan för att åka skidor så jag har åkt en del där 🙂 tyvärr kan jag inte såga något om Romme eftersom jag aldrig varit där.
  Men mina pros apropå Kungsberget:
  -De nämner en resa på ungefär 2timmar (tippar att det är uppskattat för en dag med snäll trafik). Skulle lägga till ungefär 30min (+ 30min för eventuell kisspaus) på dessa 2 timmar om man vill vara realistisk.
  -Liftsystemet är bra och allt utgår från samma plätt längst ned.
  -Variation på backarna, finns blå, grön, röd och svarta.
  -Backarna ligger inte på solsidan så även om det är dåligt med snö på den soliga sidan så finns det nästan alltid gott om snö i backen. Dock gör detta att det ibland kan kännas lite kallare. (Som ett sportlov då det var -30grader, min halsduk var en stor isbit och det blev många besök i värmestugan!).
  När jag var där sist hade de inte byggt Trestolsliften, men då fanns några av de backarna som ligger i anslutning. Fint tillskott som gjorde området större.
  Det jag skulle säga är negativt är att det är många yngre åkare som är där med sina föräldrar så det kan vara lite trångt längst ned.
  Det är inte stort som något av Sälens områden, men väl värt en dagsutflykt. Kanske ta ett hotellrum i Gävle och utgå därifrån, eller kanske Högbo bruk?ReplyCancel

 • Felicitas - 10 januari, 2013 - 12:37

  Tack för din input Elin, det är fullt tillåtet att vara partisk! 😀ReplyCancel

 • Ulrika - 10 januari, 2013 - 21:30

  Hrm, får nästan lite dåligt samvete av att läsa det där för härifrån är det inte ens två timmars bilresa till Romme och jag har aldrig varit där… Däremot är vi minst en gång per vinter till Sälen och jag har åkt snowboard i Österrike 11 veckor 😉ReplyCancel

 • Suz - 12 januari, 2013 - 21:25

  Du är så himla snygg!!!ReplyCancel

  • Felicitas - 13 januari, 2013 - 20:40

   Suz: Gulle du!!!!

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1