Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Inget kalas utan kras

I torsdags sen eftermiddag fotograferade jag som sagt Tessan till hennes nya bok. Vädret var på vår sida och medan jag väntade in Tessan tog jag den här bilden lite kvickt med mobilen.
image

Helgen har varit en kakfest. Herosystern fyllde år i lördags och vi hade hjälpt till lite med bakningen. Jag gjorde revansch på de som inte blev som tänkt, så slutresultatet blev bra ändå.imageimage

Kalaset blev trevligt i lördags, men jag kände tyvärr allt mer under eftermiddagen hur jag korkade igen. Förkylning på gång. Kvällen blev extremt lugn i soffan.

Igår åkte vi ut till Blåbärsstället och sista, sista detaljen för vintervattnet fixades till att börja med. Jag hade sovit dåligt pga förkylningen som bröt ut (med framför allt halsont under natten), men det kändes bättre under dagen. Jag slumrade dock i soffan på Blåbärsstället, medan Hero stökade där ute.
image

Hero fick upp reglarna till skärmtaket under eftermiddagen. Det ska upp ett gäng kortlingar emellan reglarna innan vi kan sätta upp själva kanalplasten. Sedan ska vi fortsätta på själva altanen och göra klart etapp två. Nästa gång vi kommer ut till Blåbärsstället blir inte förrän om två veckor, men då kan vi förhoppningsvis vara där ute hela helgen.
image

Och så var det det där med inget kalas utan kras. Jag trampade fel i mörkret på väg ner för stentrappan till bilen, ramlade och stukade foten. (En av grejerna vi har som prio inför nästa sommar, är att göra ny trappa eftersom stentrappan är så farlig.) Idag är ankeln bara lite öm, så det gick inte så illa som det kunde gått, men jag tror att det var bra med snabb lindning och högläge direkt efter att jag hade ramlat.
image

I morgon åker jag till Finland på konferens och blir borta i dagarna tre.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1