Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Tårtor & klart för inflyttning 

Jag fortsatte tårteriet igår. Bestämde oss för att ge bort halva tårtan, så jag gjorde glaceringen efter delningen för att det skulle bli snyggast.

En halva med chokladglace.

En jäkla massa glaze över (och så måste det bli om man vill vara säker på att kunna täcka hela tårtskrället). Vad gör man bäst av den?

Jag skippade att lägga tid på dekoreringen eftersom vi bara skulle mumsa själva, men jag tycker att den är ganska vacker såhär också!

Mandel- och chokladdaquoise i botten (daqoise är en slags maräng), hallonpannacotta, ljus chokladbavaroise (bavaroise är ett mellanting mellan mousse och pannacotta) och sedan mörk chokladglace överst. Alla mjölkprodukter är ersatta med havreprodukter och chokladen är lite specialare. Sett till de förutsättningarna är jag väldigt nöjd och tårtan blev god!

Här har vi ett syskonpar som än så länge diggar varandra. Piggelin diggar dock inte när Pigall får tag i hennes hår.

I övrigt fortsatte Hero på kontoret och jag hängde med barnen. Det där med att spika lister har varit lite frustrerande för Hero, för alltid är det något barn som sover eller behöver sova. Och att spika lister är inte kompatibelt med sovande barn, har det visat sig.

Busloppan i morse.

Tittut!

Piggelin gillar när vi leker med Snapchat tillsammans.

Pigallen är väldigt oförtjust i att ligga ner nuförtiden och blir snabbt frustrerad både på mage och på rygg. Om han själv får välja så vill han mest bara stå, men det får han inte. Vi tragglar på.

Det är inte många sekunder Pigallen accepterar att sitta heller. Stå, stå, stå är hans gebit. Så det blir mycket bärande (vi vill inte låta honom stå för mycket).

Tårtfika i eftermiddags innan Piggelin hade vaknat.

Busloppan, precis innan jag väckte henne. Sedan tog vi ett bad. Piggelin ville först inte bada, men när jag väl satt i badkaret och lekte med hennes leksaker så blev det lite lockande ändå och slutligen badade vi i över en timme. Mys!

Nu är kontoret färdigt för inflyttning, sånär som på ett uteluftsdon som ska bytas mot ett nytt och fräscht. Lovely!

Hero och Pigallen bakade bröd medan jag och Piggelin badade.

Innan läggdags blev det bad även för Pigall och det tyckte han var jättekul. Piggelin tyckte också att det var kul och ville gärna klappa på honom.

Jag somnade med Piggelin under nattningen och blev väckt tre timmar senare. Det där behövde jag, för sömnen inatt har varit obefintlig (tänder? förkylningsomgång två även för Pigall?).

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1