Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

2013 – vad jag önskar mig av dig

Hej 2013 och välkommen. Jag har sett fram emot dig, en nystart.

Jag önskar att jag, min familj och mina vänner får vara friska och må bra.

Under 2013 önskar jag mig en lyckad handoperation och därefter en kort och problemfri rehabilitering. Jag önskar så innerligt att handen blir återställd, om än något begränsad i rörligheten.

Jag har som mål att åtminstone komma ut på promenad varje dag under tiden som jag kommer att vara sjukskriven pga handen. Att ta mig UT.

Under 2013 har jag som mål att hitta och behålla träningsmotivationen, så att jag kan komma i form igen. Jag vill känna mig stark och frisk, med god kondition. 2012 var en mental kamp på så många sätt och det har varit tufft att motivera sig när man behöver det som bäst. Det blir en utmaning med träningen och att hitta träningsformer som fungerar, eftersom jag dras med en del skador (inte minst högerhanden).

Jag har som mål att utveckla mitt företag ytterligare och att bli en bättre fotograf, på alla punkter. Lära mig PhotoShop bättre (första steget är one on one med Isabelle om ett par veckor). Fotografera bättre. Redigera bättre. Blogga bättre. Berätta bättre.

Jag har som mål att skicka deklarationen för 2012 i god tid till revisorn och att göra helt rätt när jag momsar för 2013. Det kommer nog att krävas lite specialutbildning, för det här med utrikeshandel är inte helt okomplicerat! 😛

Jag har som mål att fixa den analoga kameran som jag köpt (som alltså inte fungerar idag), att börja fotografera analogt igen och att göra egna små fotoprojekt.

Jag har som mål att bli effektivare på mitt arbete och att inte jobba över. Fokusera och bara göra, så att jag kan göra annat roligt därefter och slippa dåligt samvete.

Jag har som mål att dricka ur mitt te-förråd och bara köpa hem sådant som verkligen går åt.

Jag har som mål att åtminstone en gång innan året är slut städa skrivbordet helt.

Jag har som mål att inte skapa någon klädhög i sovrummet, att minimera kläderna på klädstegen och att plocka in min tvätt.

Jag har som mål att hjälpa till mer med matlagningen, städningen och tvätten.

Jag har som mål att vi tar tag i trädgårdsprojektet under våren.

Jag har som mål att läsa fler böcker. Och om jag börjar på en bok jag inte gillar måste jag inte läsa klart den, utan får lägga åt sidan och börja på en annan (det är ofta en anledning till att jag får en lång läspaus – gillar inte boken jag börjat på, men tvingar mig att läsa ut den innan jag får gå på nästa).

Sedan råkade jag visst precis bestämma mig för en hundradagarsutmaning i sockermatch 2013. Ni kan följa mig i högerspalten och reglerna är mycket enkla – en dag med socker ger poäng till sockret, en dag utan socker ger poäng till mig. Sötningsmedel = socker. Någon som hakar? 🙂

 • JoHo - 2 januari, 2013 - 21:10

  Vilka härliga mål! Jag håller tummarna att det verkligen blir en lyckad op med minimal rehab! Övriga mål klarar du ju galant själv, det tror jag på!

  Sockermatch… wihh jag BLIR sugen att haka. Men hm? Är det verkligen mitt bästa koncept… jag VET inte :p Ska fundera tills imorgon!

  God fortsättning på er, kram!ReplyCancel

 • Ulrika - 3 januari, 2013 - 16:00

  Jag hakar på din sockerutmaning! Som mammaledig med allt för mycket tid med närhet till köksskåpen kan jag behöva ytterligare en motivationsfaktor att låta bli sötsakerna. December blev lite väl söt om man säger så…ReplyCancel

 • Suz - 3 januari, 2013 - 20:10

  Amen på dina mål! Jag körde hundra dagar utan socker förra året och börjar i liten skala i år, en månad men det blir säkert förlängt 🙂ReplyCancel

 • Felicitas - 10 januari, 2013 - 09:16

  JoHo: Tack raring! Sockermatchen handlar inte om förbud, utan att göra medvetna val! 🙂

  Ulrika: Skoj! Heja! 🙂

  Suz: Heja oss! 🙂ReplyCancel

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1