Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

V33+6 och dagens lilla projekt

Idag har jag försovit mig (det blev en stressig morgon, men jag kom i alla fall inte för sent), varit på fotvård (ljuvligt) och sytt ett babynest. Och jag har även börjat på ännu ett babynest, som jag kommer att göra lite annorlunda mot det första. Dels blir det en sisådär 15 cm längre (för att kunna användas lite längre), dels får det skumgummimadrass.

Här kommer i alla fall hur jag gjorde mitt första babynest! Beskrivningen hämtade jag härifrån, fast jag gjorde ett par modifieringar.

Jag använde:
– 2 tygstycken om 90×60 cm (lakanstyg),
– 2 meter vadd på rulle (200×150 cm).
– 3 meter snöre.
– 3 meter kantband.
– sytråd.

Jag använde mig faktiskt av tyget från ett udda påslakan som jag tyckte var fint, men som saknade matchande örngott och därför aldrig användes. Nu fick det komma till nytta och jag sparade de pengar jag annars skulle köpt tyg för. Win-win! 🙂

Som sagt, 60×90 cm tyg, rätsida mot rätsida, nålades ihop. Sedan vek jag det dubbelt längs långsidan (för att båda sidorna skulle bli likadana) och handritade hur jag skulle klippa.
image

Tyget klipptes till och sedan nålade jag ihop rätsida mot rätsida.
image

Jag sydde ihop delarna, ner till halva “benen”. Botten måste lämnas öppen för att kunna fylla nestet med vaddering.
image

Därefter vände jag påsen till rätsidan och nålade fast kantbandet längs sömmen. Överblivet kantband klipptes av.
image

Jag sydde fast kantbandet längs båda sidorna, så nära kanten som möjligt.
image

Efter några timmars pyssel upptäckte jag ett hål i tyget. Ett mindre nervsammanbrott följde.
image

Jag bröt ihop och kom igen. Fick en idé om hur jag skulle lösa problemet på ett okej sätt. Det fick bli ett hjärta som dekoration!
image

Jag valde att trä igenom snöret innan jag fyllde nestet med vaddering. Tror att det var lättast så. Dock släppte bandet från säkerhetsnålen när jag nästan var igenom och ett nytt litet nervsammanbrott följde. Det var bara att dra ut sk*ten och börja om. Den här gången hämtade jag dock lite eltejp och virade runt, så att det skulle vara mindre sannolikt att det släppte. Det funkade!
image

Jag lade fem lager vadd i botten i stället för tre, för att det skulle bli riktigt mjukt. Till nästa nest ska jag lägga in en 3-4 cm tjock skumgummimadrass i stället, vilket jag blivit tipsad om. Jag sydde fast vadden enligt beskrivningen. Jag testade även att sy några sömmar rakt över “madrassen” (för att hålla vadden på plats), vilket jag sett på några ställen, men det var för tjock vaddering för att det skulle bli bra så jag sprättade upp det igen.

Även fyllningen i kanten använde jag mer än i beskrivningen (ca 90×200 cm) och det var ett mindre helvete att knöla igenom det. Men det gick till slut!

Jag vek sedan in och sydde ihop den resterande kanten nedtill. Funderade ett tag på om jag skulle vara nöjd så, men bestämde mig till slut för att sy dit kantband också.
image

Resten av kantbandet nålades fast över sömmen och syddes fast.
image

Ta-daa, mitt första babynest!
image

Hjärtat blev en fin liten detalj, trots allt!
image

image

Här ligger babynestet på plats i Piggelins spjälsäng. Overkligt. Men det var väldigt mysigt och fint att känna Piggelins buffar i magen, samtidigt som jag satt och pysslade med nestet. Vi gjorde det tillsammans liksom! 🙂
image

Bellan har varit ett stort stöd hela dagen.
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1