Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

V33+3 och besök hos BM

Nu är vi inne på vecka 34 och idag har vi varit hos barnmorskan, Catarina. Allt ser fortsatt bra ut. Catarina bedömde att Piggelin ligger med huvudet ner, men att det fortfarande är “ruckbart”. Nästa besök bokades in till om två veckor.

SF-mått 31 cm
Blodtryck 100/70
Glukos 5,9
Piggelins hjärta slog med ca 150 slag/minut

Såhär ser min SF-kurva ut förresten.SF

Den senaste dryga veckan har jag då och då känt ett starkt obehag precis vid blygdbenet. Som om någon sätter en kniv där och vrider runt. Aj. Jag fick förklarat för mig att det är en slags foglossning och jag tackar min lyckliga stjärna dels för att det inte kommit förrän nu, dels att det än så länge bara är kortvarigt och väldigt sporadiskt (några gånger per dag). Stackars de som verkligen drabbas!

Nuförtiden vaknar jag oftast 2-3 gånger per natt för att gå på toa, men det händer även att jag bara vaknar en gång. Fötterna och anklarna svullnar mer och mer trots kompressionsstrumpor och i morse kunde jag inte knäppa dragkedjan på bootsen.

Jag har officiellt sett 2,5 arbetsvecka kvar innan jag går på föräldraledighet. Det blir skönt och välbehövligt att vila upp lite inför kommande utmaningar och jag känner mer och mer att det är världens bästa beslut.

Vi har börjat att stöka i ordning där hemma för att förbereda inför Piggelins ankomst. Vi organiserar om och förbereder tvättstugan med skötbädd osv (det är inte klart, men på gång i alla fall). Vi har köpt bebiskläder och andra saker begagnat, sedan tvättat och sorterat dem. Varit en sväng på Ikea. Köpt en fin begagnad spjälsäng. Börjat göra oss av med saker vi samlat på oss som inte används alternativt inte får plats och börjat stöka i ordning i Piggelins rum (det är inte klart). Hero har börjat snickra på en sk bedside crib (vilket är en slags minispjälsäng utan ena långsidan, att sätta intill föräldrarnas säng för att underlätta nätterna de första månaderna – löjligt dyra att köpa sett till den korta användningstiden, även begagnade). Barnvagnen hämtades förra helgen och det var overklighetskänsla deluxe. Det ÄR overklighetskänsla deluxe.

Jag har inga problem med att köpa saker begagnat, så länge det känns fräscht. Det är bra för både miljön och plånboken. Barnvagn och babyskydd köpte vi dock nytt. Dels för säkerheten (framförallt gällande babyskyddet), dels för att det inte var så stor skillnad i pris på nytt/begagnat på det vi ville ha (och då är det bättre att få tre års garanti, tänkte vi).

Hemma börjar vi bli trångbodda, nu när ett rum ska göras i ordning åt Piggelin och inte kan fungera som avställningsyta… Garaget är proppfullt av grejer. Så vi har börjat att rensa och lägga ut saker i köp-, skänk- & säljgrupper på Fejsbox. Vi har hamnat i det här läget dels för att vi bytt ut saker sedan vi flyttade från lägenheten till Borgen, men sedan inte gjort oss av med det vi hade tidigare, eftersom “man får inget för det men det är synd att slänga, så vi ställer det här så länge“. Sedan flyttade ju Heropappan ihop med Ami och Herofarmorn flyttade från hus till lägenhet, så vi har sparat en hel del som de inte fått plats med i sina nya bostäder. En del av det har vi bytt ut mot annat vi hade hemma eller tagit ut till Blåbärsstället, en del får man bara inse att det aldrig kommer att komma till användning, trots att det är fint eller som nytt. Då är det bättre att någon annan får användning för det som i praktiken bara står i vägen och samlar damm. Särskilt saker från tex Ikea, som inte har något som helst affektionsvärde. Och det känns mycket skönare för samvetet att kunna sälja billigt eller skänka bort sådant vi inte kan/vill behålla, än att bara slänga det. Dessutom är det en extra bonus att själv slippa köra iväg till återvinningscentralen. Jag har blivit ganska bra på att rensa (allt är relativt), medan Hero tycker att jag är lite för bra på det. Ibland behöver han lite mer tid/övertygelse för att komma fram till samma slutsats som jag – att det inte går att spara på allt. 😉

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1