Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

V24+1 och vagndjungeln

Vecka 25. Piggelin är nu ca 22 cm lång och väger ca 750 gram. Gör sig alltmer påmind. Dels för att jag numera springer på toa stup i kvarten – det har blivit en markant ökning de senaste veckorna. Jag vaknar dock bara en gång per natt än så länge och så har det varit sedan tidigt i graviditeten. En handfull nätter har jag till och med sovit igenom helt. Tacksamt. Jag är över huvud taget väldigt tacksam över hur graviditeten har varit hittills. Visst har det varit lite småkrämpor hit och dit, men inget bestående och på det stora hela har jag hittills mått väldigt bra. Oväntat och mycket tacksamt, som sagt. Men någon rim och reson får det väl vara på eländet, å andra sidan.

Vi har till slut tagit tag i det där med barnvagn och babyskydd. Det känns helt overkligt och konstigt, samtidigt som vi ju både ser och känner Piggelin varje dag. Jag älskar när Hero pratar med och pussar på magen. Hjärtat blir varmt.

Vad gäller barnvagnar har vi kollat utbudet på nätet och skannat marknaden av begagnat på Blocket, men ville känna på grejerna innan något köptes. Det är en hel djungel. Så vi bestämde oss för att åka och kolla i butiker oavsett hur vi sedan skulle göra avseende nyköp eller begagnat.

Det slutade med att vi bestämde oss för en helt annan vagn än de som jag hade som kandidater på förhand. Kriterierna var att det ska vara stora, men sväng- och låsbara framhjul, för att utan alltför stor möda kunna ta sig smidigt fram både på asfalt och i terräng och snömodd. Robust och hållbar, men likväl enkel att fälla ihop och hantera i allmänhet. Hög säkerhet är underförstått. Det får gärna vara en “fin” vagn, men det är inget som jag skulle betala extra för eller försaka annat mot.

Vi valde från början mellan Brio Smile, Kronan Duo och Emmaljunga Super Viking. När vi hade känt på hela utbudet föll emellertid alla förhandsvalen bort av olika anledningar och det stod helt otippat mellan två helt andra modeller: Emmaljunga Super Nitro och Bugaboo Buffalo.

Valet föll till slut Bugaboo Buffalo och det hade jag aldrig trott. Mest för att jag som ren princip är emot hypen kring Bugaboo, men också för att jag tycker att mer klassiska vagnar är finare. Det bar sig dock så att Bugaboon uppfyllde våra kriterier bäst, vilket känns lite snopet. Den är robust och stadig, men ändå betydligt smidigare, lättare viktmässigt och enklare att fälla ihop och hantera i allmänhet än Emmaljungan. Om än inte lika fin, enligt mig. Bugaboon är renare i chassit och jag upplever det som att de mer klassiska vagnarna har fler saker att klämma sig i, fastna i eller som på annat sätt kan strula. Hos Bugaboon är sådant inkapslat på ett annat sätt. Bugaboon tål mer tyngd och kan förhoppningsvis användas längre, eftersom den tål 23 kg i stället för 17 kg som de flesta andra vagnar. I princip alla funktioner kan dessutom hanteras eller lösas ut med en hand. Jag fick med andra ord motvilligt erkänna för mig själv att Bugaboo Buffalo är vagnen som passar våra behov bäst.

Troligtvis kommer vagnen att användas flitigt och det som är i fint begagnat skick har inte så stor prisskillnad mot nytt. Vi bestämde oss sålunda till slut för att köpa nytt, trots allt. Då får man garanti också. Bugaboo har även tre års garanti, mot Emmaljungas ett år. Vagnen kommer i början av februari.

Vi beställde även babyskydd. En Maxi-Cosi någonting. Vi har isofix i bilen, vilket jag inte ens visste vad det var innan vi fick frågan i butiken (expediten var så vänlig och följde med ut i bilen, kollade och visade), så det var ju lite extra smidigt. Och så blev det en skötväska och en omlottbody (det första köpta plagget).

Vi passade på att köpa allt nu, eftersom det var 20 % rabatt på (nästan) allt i butiken över helgen (dock inte på just Bugaboos grejer, eftersom de inte tillåter att deras varor rabatteras(?!), men vi fick i stället ett presentkort på 1000 kr för köpet av vagnen).

Babysitter har vi köpt begagnat av en kompis. Vi hade ju kunnat “passa på” att köpa mer saker medan det var bra rabatt i butiken (tex spjälsäng, skötbordsgrejer och en massa annat som vi uppenbarligen behöver), men det är nog vettigt att inte förhasta sig. Och jag är övertygad om att det kommer att komma fler helger med erbjudanden innan Piggelin är här. Dessutom har jag tänkt att försöka hitta mer begagnat.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1