Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Tremånaderskontroll och -vaccination

Det har varit en lite jobbig dag för Piggelinaren idag. Tremånadersskontroll och -vaccination stod på schemat. Nu mäter hon 62 cm och väger 5910 gram. Hon är alltså 10 cm längre än när hon föddes, vilket känns helt overkligt.

Vaccinationen gick okej. Jag hade lärt mig knepet från när tungbandet klipptes att hon gärna kunde vara lite småhungrig, för att sedan få bröstet som tröst. Jag frågade om vi kunde ta hjälp av en annan barnmorska också, så att hon kunde få båda sprutorna samtidigt i stället för att dra ut på eländet, och det gick bra. Piggelin blev såklart ledsen, men det gick bättre än vad jag hade väntat mig och det funkade bra att trösta med amning. Där kan man verkligen prata om att tröstäta. 😉

Barnmorskan blev imponerad av hur stadigt Piggelin redan håller upp kroppen när hon sitter (med stöd) och att hon redan greppar efter grejer. Hon har varit ganska tidig rent motoriskt än så länge, men det kan väl säkert svänga.

Morgongos.
image

Före sprutan, på BVC.
image

Det var dags att sova lagom tills när vi började promenera hemåt, så jag chansade på att Bellan skulle vara tillbaka på doggis efter förmiddagspromenaden och tog omvägen dit. Bellan var mycket riktigt tillbaka igen, så jag löste ut henne och promenerade hem. Piggelin sov vidare en stund i vagnen även sedan vi kommit hem.
image

Under eftermiddagen blev det allt mer kinkigt, så jag tog till slut Piggelin i sjalen. Där somnade hon till slut och sov i nästan tre timmar, med några omgångar då hon vaknade och var ledsen.
image

En på bröstet och en på foten, i vardagsrummet.
image

Samma visa när jag gick in i sovrummet. Bellan följer mig överallt.
image

Piggelinaren fick plåster på låren. Skruttan. Hon har lätt feber (38 grader) och nu håller jag på att natta henne.
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1