Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Tonåringsrevolt

Idag har vi varit på äventyr. Elefanttrekking i djungeln på Ban Kwan Chang, närmare bestämt. Vi blev upphämtade på resorten kl 10.30, sedan åkte vi en dryg halvtimme ut i djungeln.

Ban Kwan Chang är ett slags rescue för pensionerade elefanter och stödjs av Elephant Foundation. Trekkingen var en väldigt häftig upplevelse och elefanterna verkade ha det bra.

Vår elefant var en riktig vilding, 12 år ung. Hon tog hela tiden sin egen väg genom djungeln och hon till och med sprang emellanåt. Det gungade ordentligt där vi satt i “stolen” och det gällde att hålla i sig. Alla andra elefanter var betydligt lugnare och gick prydligt på led. Efter ett tag fick Hero testa att ta skötarens plats (han hade hoppat ner på marken) på nacken.
image
Efter ridturen fick vi mata elefanterna med små bananer. Det var uppskattat! Därefter var det dags för några av oss (vi som hade köpt den längre varianten) att bada med dem och skrubba dem, för det gillar de! Huden är tjock, så vi använde motsvarande nagelborstar modell större för att det skulle ge någon verkan.

Hero och jag badade med en 25-årig fröken, med ett namn som översätts till Blå Himmel. Precis när vi hade simmat ut och klättrat upp på hennes rygg, lade hon en brakskit i vattnet. De bajsar en del, de där pelefanterna. Med tanke på att de dagligen äter 10 % av sin kroppsvikt (vilket är uppåt tre ton), så behöver de ju bajsa en del också. När vi hade badat klart och skulle tillbaka, fick jag rida ensam på nacken på henne. Betydligt bekvämare än att sitta i bärstolen, måste jag säga. Och en väldigt, väldigt häftig upplevelse.

På tillbakavägen med taxiflaket blev vi släppta vid ett dykcenter, där vi bokade dyk för morgondagen. Dykningen här är inte så bra som på västkusten, har vi förstått, men vi ska i alla fall prova. Därefter gick vi till resorten, hoppade på taxitjänsten till stranden bara för att kolla läget (fint), men vi hann inte så mycket mer än så eftersom vi hade bokat in oss på spa klockan fyra. Vi käkade lite snabbt, sedan vankades det spa som sagt. Hero tog 90 minuters massage och jag tog pedikyr, ansiktsbehandling och massage. Pedikyren var inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men resten var helt okej.

Nu har vi käkat, hejat på fotografvänner som också är här och funderar på hur vi ska göra de kommande dagarna. Steg ett blir dock att utvärdera dykningen, sedan får vi se.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1