Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Se var partiet du tänker rösta på står

Idag ska jag (förtids)rösta. Jag uppmanar er alla att göra det samma, antingen i förtid eller i vallokalerna på söndag. Det går att rösta och förtidsrösta överallt i hela Sverige, bara en har sitt röstkort och en giltig ID-handling. På vissa ställen behöver en inte ens sitt röstkort, utan det kan skrivas ut i vallokalen.

Det är en rättighet, men också en förbannad skyldighet att rösta. Kanske den största skyldigheten en har som medborgare i ett demokratiskt land. Ändå är det fler än 15 personer av 100 som inte röstar i riksdagsvalet. Det är för jäkla slött. Jag hoppas att det blir ändring i det här valet. Vet du inte vad du ska rösta på? Rösta blankt hellre än att inte rösta alls!

Jag rekommenderar alla att ta en titt på SVT’s valkompass. Valkompassen är klockren. Kanske har du inte full koll på hur ditt parti resonerar och blir förvånad i vissa frågor? Kanske vet du inte alls vad du ska rösta på? Kanske har du en humm, men tvekar mellan några olika partier? Du får en lite tydligare bild med hjälp av att se svaren i valkompassen.

Själv tycker jag inte att något parti har allt. Det är svårt att välja. Men jag går på det parti som jag tror bäst styr Sverige, för allas bästa, rent generellt.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1