Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Jag har haft sand mellan tårna, men nu är det utbytt mot (högt) gräs (som behöver klippas)

Vi har varit i Cala d’Or, Mallorca, lördag till lördag. Med hela Herofamiljen och Herobonusfamiljen med respektive, dvs totalt 11 vuxna och en 15-månaders. Bellis har varit hos Herofarmorn. För att bespara mamsen ett nervöst sammanbrott (så att vi inte ska få besök av tjyjvar & banditer), så skriver jag dock inte om semestern förrän nu när vi kommit hem.

Cala d’Or som semestermål är supermysigt. En charmig och lugn liten by där nästan allt går i vitt. Utelivet består av restauranger och små butiker, inget dunkadunka. Vädret har varit lite blandat. Ett par dagar med sol, ett par dagar mulet och lätta regnskurar, ett par dagar mitt emellan-väder. Ytvattnet i havet var ca 20 grader (kallare längre ner) och värmen i luften hade inte riktigt kommit än – det var härligt när solen sken men kallt i skuggan när det blåste och det var kyliga kvällar. Säsongen hade precis smugit igång och med erfarenheten rikare skulle jag nog åka ett par veckor senare om jag skulle åka igen. Eller i september när havet blivit varmare under sommaren. Vi bodde i en villa med egen pool och kanonfint läge invid Cala d’Or-stranden och egen nedgång till havet. Grannhuset med större tomt, men utan pool, var till salu för 1,7 MEUR.image

Vi har tagit det väldigt, väldigt lugnt hela semestern. Jag kan inte minnas sist jag hade en så inaktiv semester. Vi har promenerat en del. Joggat lite, tränat lite. Spelat strandtennis, kastat boll, kastat frisbee. Ätit god mat och tagit det lugnt. Jag har jobbat(!) lite och läst två böcker. Tanken var att vi skulle dyka, men dykcentret hade inte öppnat än. Vi funderade även på att hyra bil och köra runt de dagar som vädret var lite sämre, men vädret bättrade på sig igen mot slutet och vi valde sol, lek & bad i stället.

image

image

image

image

image

Hero gjorde min födelsedag så bra den någonsin kunnat bli. Små överraskningar under hela dagen. Massa kärlek. En god middag “hemma” i huset (för övrigt enda kvällen som vi inte åt ute på stan). Och marängsviss till efterrätt (med hemmagjord maräng), som jag hade önskat mig. Finaste Hero.image

image

image

Vi kom hem sent natten mot söndag. Unnade oss sovmorgon. Konstaterade att kaktusen som inte gjort väsen av sig på flera år, plötsligt har skjutit ut en gigantisk blomma. Att äppelträden har slagit ut. Häggen likaså. Vi handlade frukost och hämtade en överlycklig Bellis hos Herofarmorn. Busade i trädgården. Åt frukost och svenska jordgubbar i solen.
imageimageimageimageimageEfter frukost brummade vi iväg till Tessans & Glenns nya, charmiga sommarställe. Vi busade med barn & hund, käkade smarrig grillunch med lika smarrig efterrätt och hade en kort fotosession i gäststugan, vilken visade sig vara perfekt för ändamålet. Det var superkul att få komma ut till deras paradis och jag tror att de får många härliga stunder där framöver.

Vi körde hemåt framåt kvällen, tog en rekordsnabb tur på Ikea (hade bara en halvtimme till stängning) och började packa upp efter resan. Att packa och packa upp är alltid den tråkigaste delen med semestrar. Risken är överhängande att resväskan kommer att ligga halvt uppackad ett bra tag även efter denna resa. Men det är å andra sidan smidigt till nästa gång en ska iväg – då är halva packningen redan gjord om resmålet är snarlikt. 😉

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1