Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Jag älskar den här sommaren hittills

Plats: Blåbärsstället.
Väder: Det har varit ännu en härlig och varm sommardag.
Humör: Finfint.
Tankar: Bella, bästa beslutet.
Gjort: Haft Herofarmorn och Herofastern på besök under fm och lunch, slängt skräp på återvinningsstationen, haft möte med ett brudpar hemma i Borgen, kört hit till Blåbärsstället igen.
Gör: Softar i soffan.
Planerar att göra: Sova.
Outfit: Shorts & linne.
Bra: Semester, fint väder, Bellsan, Hero, Blåbärsstället.

Vi hänger på Blåbärsstället, i huvudsak. Tar badrummet i sakta mak, men njuter också av semestern. Igår tog vi en promenad till nya tassemarker, vi tänkte kolla läget på stranden och klipporna som vi hade spanat ut från våra badklippor från andra sidan viken. Innan vi kom dit började det att hällregna och åska, så vi fick ta skydd under en stor gran.
image

Klipporna visade sig vara riktigt fina solklippor. “Våra” badklippor är bättre om en just är ute efter att hoppa i plurret, men de här solklipporna ligger i ett bättre väderstreck för solande och de är mer flacka. Det blir säkert både och framöver!
image

Innan vi hade hunnit hem igen, blev vi överraskade av ännu en rejäl skur och åska på håll. Vi var dyblöta, men det gjorde inte så mycket. Vi hade ändå tänkt att bada. Så det gjorde vi, vid “våra” badklippor. Alla tre. Bellsan älskade det och det är så himla härligt! Hon skuttar utan minsta tveksamhet och är en duktig simmare. Jag får crawla lite för att hålla jämn takt med henne – i bröstsim tar hon mig.
image

Vi fikade på norsk specialitet som vi fått av våra grannar som tack för att vi vattnat deras trädgård och tomater medan de var på annat håll. Jättegott! Och smidigt att ha i skafferiet tills när en får oväntat besök!
image

Bellsan är härlig. Hennes personlighet börjar komma fram mer och mer nu. Hon gillar att slakta saker. Här går hon loss på ett smörpaket.
image

Här fick hon ett lock med avkok på buljong i köket, men locket bar hon helt enkelt ut där ute och försökte gnaga på så gott det gick. Sötskrutt!
image

Idag har vi haft besök av Herofarmorn och Herofastern. Bellsan kände igen Herofarmorn när de kom – hon fick till och med en puss! När vi hade fikat gick vi ner till badklipporna och badade allihop utom Herofarmorn (som inte hade badkläder med sig – tror att det blir ändring på det till nästa gång). Bellsan skuttade som aldrig förr till Herofastern – det ser nästan ut som att vi kastar i henne. 🙂

Efter en korvlunch åkte vi först och slängde ett släplass på återvinningsstationen, sedan åkte vi hem för att ha möte med ett brudpar. Jag upptäckte till min stora glädje att den ena stockrosen har slagit ut!! Vi köpte fem plantor i Simrishamn sommaren 2012 (när vi gift oss) och det är nu två kvar som har överleft. De andra har blivit tagna av rådjuren och i våras var det bara två plantor som kom upp. Ingen har blommat tidigare år, men nu verkar det som att två plantor slutligen kommer att blomma! Den ena är rosaröd och det ska bli spännande att se vad den andra blir för färg (den har knoppar). Sedan har vi även sparat frön från Heromammans stockrosor vid radhuset, där Hero har vuxit upp (radhuset såldes i vintras). De ska vi försöka så och få plantor av. Kanske kan vi få dem att trivas här ute på Blåbärsstället också. Det skulle kännas fint. Jag tror att Heromamman hade tyckt om Blåbärsstället. Och Bellsan.
image
image


Nu är vi här ute på Blåbärsstället igen. Har avnjutit en middag på rester och vi sitter med varsitt glas vin i soffan. Vi njuter av tillvaron. Och av Bellsan.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1