Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Glädjevrål & förmodad multitandsprickning

Piggelinaren vrålar ganska friskt i väldigt höga toner. Hon tycker att det är kul. Omgivningen tycker att det är sådär kul, för det gör ont i öronen, men imponeras av hennes kraft och höga toner. Det är ett under att våra fönsterrutor fortfarande är hela här hemma. Vi gör vårt bästa för att ignorera vrålandet och inte “mata” henne med feedback på det, men det är lättare sagt än gjort alla gånger. Hon tycker hur som helst att det är väldigt kul och blir nog själv imponerad över vilka ljud hon kan åstadkomma, som synes.

Efter ännu en strulig natt hade vi en intensiv, men för den sakens skull ingen dålig dag. Vi var sams i princip hela dagen, men kom aldrig ut på någon promenad. Just nu drar jag mig lite för att gå ut och gå, för jag fick stora skavsår av de nygamla vinterskorna sist och de gör fortfarande ont.

Piggelinaren läser bok på golvet, bland annat. Hon, som så många andra barn, tycker att det är spännande med sin egen spegelbild.

Jag älskar mig, puss puss!

Ätandet går framåt, men det är mycket som hamnar överallt förutom i magen.

Hero jobbade blåljus och kom hem sent. Dessutom tjuvåkte bussen tre minuter före avgångstid (vilket händer var och varannan gång med just den linjen), så han missade den och fick vänta i en kvart. Surt, sa räven. Han hann i princip bara säga godnatt till Piggelinaren innan jag gick in till sovrummet för att amma och söva henne.

Jag vet att jag skrev igår att jag har slutat att svara “ja” på att tänder kanske är på gång när folk frågar (hon har haft alla tecken på det i flera månader), men nu vette tusan om det inte kommer att komma fram ett helt gäng snart. De syns tydligt genom tandköttet och hon pillar konstant i munnen. Just nu är hon väldigt besvärad och efter 1,5 timmes gråtsövning ikväll fick hon till slut sin första supp paracetamol någonsin vid 21 (jag är glad att vi har lyckats undvika dem såhär länge). Sedan somnade hon efter ytterligare en kvart och sov bättre än på länge i tre timmar, utan ledsna uppvak. När hon hade vaknat för att amma strax före midnatt somnade hon om direkt igen.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1