Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Dags att återuppta nygamla rutiner

Plats: Kollektivtrafiken.
Väder: Vaknade av ett riktigt regnoväder, men det hade slutat regna när det var dags att kliva upp.
Humör: Helt okej, med tanke på att det är första jobbdagen efter semestern – sommaren har varit bra, men den har gått FORT!
Tankar: Dags att komma in i nygamla rutiner, med hämtning och lämning på dagis. Det är skönt att det är delvis samma personal som på Xenas förra dagis.
Gjort: I helgen har vi varit och hälsat på goda vänner i Övik och utnyttjat vår coola bröllopsgåva – bra avslutning på semestern!
Gör: Tar mig till jobbet.
Planerar att göra: Jobba, sedan hämta Bellsan på dagis.
Outfit: Lång, svart kjol, beige linne, grönbrun, långärmad tröja, grön trenchcoat.
Bra: Även om det känns sådär att semestern är slut, så har jag ett bra jobb att komma tillbaka till – något många hade önskat att de haft.

Sista semesterhelgen utnyttjades till max. Vi körde upp till Övik för att hälsa på vänner och lösa in bröllopsgåvan (ledklättring på Skuleberget) som vi inte kunnat utnyttja tidigare, eftersom min hand har varit ur funktion. Vi hämtade Bellsan på dagis i fredags (efter en halvdags inskolning – allt hade gått jättebra), sedan packade vi in i bilen och for iväg. Det var väldigt mycket trafik, så vi kom fram ganska sent. Men som alltid blev vi varmt mottagna. Bellsan var inte så trött som vi hade trott att hon skulle vara efter första riktiga (halv)dagen på dagis, utan tyckte att det var mycket spännande att komma till ett nytt ställe. Och det är förresten skönt att det funkar så bra med bilåkning och buren, annars hade det blivit lite jobbigt (eftersom vi ju tar en hel del långturer, både norröver och söderut).
image

Lördagen började tidigt – redan 06.20 ville Bellsan tvunget upp och kolla vad det var som hände ovanför (vi sov i gästrummet i källaren). Då hade minstingen i huset, Maja, vaknat. 🙂 Fördelen med att kliva upp tidigt är att dagen blir längre! Efter en lång och god frukost lämnade vi Bellsan hos Maja och Irina, sedan åkte Hero, Erik, Oliver och jag till Skuleberget. Ledklättring stod på dagens meny! Oliver och Erik tog liften till toppen av berget, så möttes vi där.
image

Vädret var helt fantastiskt. Vi tog på rekommendation den enklaste leden, vilken klassades som medelsvår. Den var fullt lagom att börja med och bjöd på en del utmaningar för en smurf som jag. Med riktiga klätterskor skulle jag nog våga testa nästa led på svårighetsskalan (som kräver att en är minst 1,60 för att nå mellan greppen – jag är 1,66). Trekkingskorna vi hade var nämligen förvånansvärt hala på klipporna. Det var hur som helst en riktigt kul upplevelse och perfekt bröllopsgåva – både att klättra och umgås med våra vänner!
image
image
image
image

Väl på toppen av Skuleberget mötte vi upp Oliver och Erik. Käkade god lunch på toppstugan. Sedan tog jag och Oliver liften ner (för att inte irritera mina småkinkiga knän i onödan – minns med fasa när jag fick inflammation i båda knäna efter 10’000 trappsteg nerför på inkaleden), medan Erik och Hero promenerade en stenig och brant stig. Glass som avslutning blev pricken över i.
image
image
image

Bellsan hade haft det bra med tjejerna och blev glad när vi kom. Sedan blev det bus och lek i trädgården innan middagen. En lika härlig kväll som dag!
image
image

Igår sov Bellsan med oss till nio. Hon hörde förvisso barnen ovanför tidigare än så, men nu visste hon ju vad det var för tomtar och behövde inte upp för att kolla läget.
image

Efter frukost hade vi bus och fotostund i trädgården. Sedan var det dags för lunch och efter det hade det blivit dags att styra kosan mot Stockholm igen (vid tre). Vi har haft en jättefin helg på alla sätt.

Vi kom i säng i tid och det var faktiskt inte så himla tungt att kliva upp i morse. Det var dock desto svårare att slita sig från den lilla pälsbollen i sängen.
image
image

Hero började tidigt, så Bellsan och jag promenerade till dagis själva. Det kändes bra att lämna henne i goda händer och att ta bussen till stan. Nu känns det redan som att hösten är här och att (nästan) allt är som vanligt igen. Sommaren har gått fort!
image
image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1